Piyasada Ses Getiren Bu Coin Fiyasko Mu? Solana Katili Olabilecek Mi?

1 year ago 69

Aptos blok zincirinin saniyede 160.000 işlem (TPS) gerçekleştirmesi gerekiyordu ve ancak sadece 4 TPS gerçekleştirebiliyor. Aptos ana ağını 17 Ekim'de başlattı, ancak eski Meta çalışanları tarafından oluşturulan blok zinciri hazır olmaktan uzak görünüyor.

Şirket, 350 milyon dolar toplayan bir dizi özel finansman turunun ardından, kime sorduğunuza bağlı olarak şu anda 1-4 milyar dolar arasında bir değere sahip. Eğer proje şimdi bu büyük rakamlara ulaşacaksa, mevcut sıkıntılarını hızla çözmesi gerekecek.

Solana Katili Aptos

İnternetin bazı çevreleri tarafından ironik bir şekilde Solana katili olarak adlandırılan Aptos (APT), şimdiden büyük bir etki yarattı ancak bunun sebebi pek de olumlu olaylardan dolayı değilmiş gibi görünüyor.

Basına yansıdığı sırada, layer-1 protokolü, reklamı yapılan veriminin yalnızca küçük bir kısmını yönetiyordu ve proje geliştirmenin programın gerisinde kaldığı yönündeki spekülasyonları körüklüyordu.  Aptos paralel yürütme motorunun etkileyici diye adlandırabileceğimiz 160.000 TPS'lik hızı sunması gerekiyordu, ancak yazım sırasında yalnızca 4 TPS'ye ulaşabildi. Popüler kripto yatırımcısı Mac Salı günü 260 binden fazla Twitter takipçisine sorunun ağın kendisinden kaynaklandığını söyledi.

Mac, "Ağ düzgün çalışmadığı için lansman son derece aceleye gelmiş gibi görünüyor" dedi. Mac'e göre Aptos'un eli zorlanmıştı. Projenin ana ağı Ekim ayında başlatması ya da "sözleşmelere göre dava edilme" riskini alması gerekiyordu. Bu taahhüdü yerine getirdikten sonra çatlaklar ortaya çıkmaya başladı.

Aptos'un Tartışmalı Tokenomiği

Bir diğer önemli endişe kaynağı da Aptos'un son derece merkezi görünen ve piyasadaki büyük dev bir çöplük için özel olarak tasarlanmış tartışmalı tokenomik yapısı.

Twitter kullanıcısı Paradigm Engineer'ın Salı günü şu açıklamayı yaptı:

Aptos'un toplam arzı 1.000.739.234,25, ancak şu anda 821.111.362,91 stake edilmiş durumda. Bu, token arzının %80'inden biraz fazlasının ekip ve yatırımcılar tarafından kontrol edildiği anlamına geliyor, çünkü ana ağ Aptos token'lerini kazanmak için airdrop veya başka bir yöntem yoktu.

Asıl soru, kalan 200 milyon $APT'nin nerede saklandığı ve bu tokenlerin büyük piyasaya sürüm için için bir kenara ayrıldığı spekülasyonlarına yol açıyor.

Yine Paradigm Engineer'ın açıklaması şu şekilde oldu:

Mesele şu ki, neredeyse tüm token arzı özel taraflara gidiyor, hiçbir zaman halka açık bir satış veya kullanıcıların token kazanabileceği başka bir yöntem olmadı.

Muhabir Jihan Wu'ya göre Aptos, Binance de dahil olmak üzere ortaklarını 19 Ekim'de başlayacak olan sürekli sözleşmeleri ertelemeye ikna etmeye çalışıyor.  Binance ve Bitfinex, Coinbase, Huobi ve diğer borsalar bu ricaları görmezden gelirse, önemli sayıda yatırımcı sorunlu projeye karşı bahis oynamaya karar verebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article