Piyasada Son Durum: AVAX, SOL ve XRP Fiyat Analizi!

2 years ago 348

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 17 Şubat Perşembe gününden bu yana kaydetmeye başladığı değer kayıplarının ardından 40.000 doların altına geriledi. Makroekonomik belirsizlik ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimle birlikte Bitcoin, düşüş hareketlerine hız kazandırdı ve yaşadığı son değer kayıplarının ardından 39.900 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Avalanche (AVAX)

Bitcoin’deki değer kayıpları ile birlikte kaydettiği ATH seviyelerinden (AVAX ATH: 146 USD – CoinMarketCap) önemli ölçüde değer kaybeden AVAX, bu süreçte son 3 ayın dip fiyat seviyesi olan 55-60 dolar fiyat bandına kadar geriledi. AVAX, dip fiyat seviyelerini kaydetmesinin ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi ve son 1 aylık zaman diliminde istikrarlı bir şekilde yükseliş hareketleri kaydetmeye devam etti. Piyasanın yeniden düşüşe geçmesi ile de düşük oranlarda düzeltme hareketleri gerçekleştiren AVAX, kaydettiği son fiyat hareketlerinin ardından 85 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Solana (SOL)

Solana blokzincirinin yerel kripto para birimi olan SOL, Bitcoin’in son aylarda kaydettiği değer kayıpları ile birlikte piyasa değeri yüksek kripto para birimleri arasında en çok değer kaybeden altcoin’ler arasında yer aldı. SOL’daki bu düşüş ivmesine büyük ölçüde Solana ağında meydana gelen çeşitli problemler neden oldu. SOL, piyasadaki düşüş eğilimi ile birlikte 260 dolar ATH seviyesinden bu yana yüksek oranlarda değer kaybetti. Hafta içerisinde Bitcoin’in yönünü yeniden aşağı çevirmesi ile SOL, kaydettiği son değer kayıplarının ardından 90 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı ve kritik destek seviyelerine önemli ölçüde yaklaştı.

Ripple (XRP)

Bitcoin’in yüksek oranlarda değer kaybetmesi ve piyasanın düşüşe geçmesi ile birlikte XRP de son aylarda önemli ölçüde değer kaybetti. XRP, bu süreçte kaydettiği düşüş hareketleri ile birlikte son 3 ayın dip fiyat seviyeleri olan 0,55 dolar fiyat bandında kendine destek buldu. Ardından XRP de yönünü yeniden yukarı çevirdi. Piyasadaki düşüş eğilimine karşın XRP, son 24 saatlik zaman diliminde bir yükseliş ivmesi yakaladı ve kaydettiği son fiyat hareketlerinin ardından 0,78 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article