Piyasada Son Durum: Bitcoin (BTC), Yükseliş Hareketlerine Devam Edebilecek mi?

2 years ago 119
Ünlü Analist, Bitcoin'de Bu Metriği İşaret Etti! Yatırımcıları Hayal Kırıklığı Bekliyor

Son haftalarda kaydettiği değer artışlarına karşın 45.800 dolar direncinden reddedilen Bitcoin, FED’in acil toplantı kararı alması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanması ile birlikte yönünü yeniden aşağı çevirdi. Bitcoin’deki bu aşağı yönlü fiyat hareketleri, kripto para piyasasına da aşağı yönlü bir ivme kazandırdı. Bu bağlamda Ethereum, kaydettiği son düşüş hareketlerinin ardından 2.920 dolar fiyat seviyelerine geriledi.

Kripto Para Piyasası, Yönünü Yeniden Aşağı Çevirdi

Lider kripto para birimi Bitcoin, 45.800 dolar direncinden reddedilmesinin ardından FED‘in Pazartesi günü düzenlenmek üzere acil toplantı kararı alması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanması ile birlikte değer kayıplarına hız kazandırdı. Global ölçekli gelişmelerin etkisiyle aşağı yönlü fiyat hareketlerine devam eden Bitcoin, 42.115 dolar fiyat seviyelerine geriledi. Bitcoin’deki bu değer kaybı, altcoin’lere de bir düşüş ivmesi kazandırdı. Ethereum, yaşadığı son değer kayıplarının ardından 2.920 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Güncel Metrikler, Bitcoin Adına Hangi Yöne İşaret Ediyor?

Bitcoin’in aşağı yönlü fiyat hareketleri kaydetmeye devam etmesi ve altcoin’lerin bir düşüş ivmesi kazanması ile birlikte kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri de CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saatlik zaman diliminde 1,96 trilyon dolardan 1,88 trilyon dolara geriledi.

Öte yandan Glassnode verilerine göre kripto para borsalarındaki BTC arzı son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken, PitchBook verilerine göre de kripto odaklı yatırım ürünlerine önemli miktarlarda nakit girişleri kaydedildi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article