Piyasada Son Durum: Cardano (ADA), Terra (LUNA) ve Solana (SOL) Güncel Durumları

2 years ago 118

Geçtiğimiz son haftalarda önce kripto piyasasında durgunluk daha sonrasında ise düşüşler görülmüştü. Özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat başlatmasından sonra tüm küresel piyasalar gibi kripto piyasası da etkilendi ve yaklaşık 200 milyar dolarlık kayıp yaşandı.

Piyasadaki panik yavaş yavaş azalıyor gibi gözüküyor. Bitcoin (BTC) ve birçok altcoin toparlanmaya başlıyor. Kripto piyasasındaki bazı altcoinlerin son 24 saatteki %10, %20 gibi yükselişleri piyasadaki hakim korkuyu azaltıyor gibi görünüyor. Özellikle kripto para birimleri arasında ilk 10’da yer alan Cardano (ADA), Terra (LUNA) ve Solana (SOL) gibi önemli altcoinler yükselişleriyle kripto piyasasını iyileştiriyor.

Cardano (ADA) Yükselişte

Özellikle dün yatırımcılar ellerinde tuttukları Cardano (ADA)’yı satma eğilimine girmişti ve Göreceli Güç Endeksi olarak bilinen değerin Cardano için 30’un altına düşmesi onun aşırı satım bölgesinde olduğunu gösteriyordu. Bu gösterge aşırı satım bölgesini işaret ettiğinde, piyasada ilgili dijital varlık için kısa vadeli bir toparlanma beklentisini de göstermiş oluyor.

Cardano (ADA), son 24 saatte %10 artarak toparlanıyor ve bu toparlanma beklentisinin cevabını piyasaya olması gerekenden daha hızlı veriyor. Ancak uzmanlar bu toparlanmanın spekülatif olduğunu savunuyor ve ADA’nın hala önemli bir direnç noktasını kırmadığını belirtiyor. Bu yazı yazılırken ise ADA 0,86 dolardan işlem görüyor ve 3,09 dolarlık tüm zamanların en yüksek Cardano fiyat değerinden hala çok uzakta.

Terra (LUNA) Toparlanmaya Liderlik Ediyor

LUNA, son 24 saatte %25’lik bir fiyat artışıyla mevcut toplarlanmanın lideri oluyor. Dün LUNA, %16 düşmüştü ve 200 günlük ortalama değerinde seyrediyordu. Uzmanlar, grafik eğilimlerini incelediklerinde bunun daha güçlü bir düşüşe sebebiyet verebileceğini düşünüyor.

Bu yazı yazılırken LUNA, 66 dolardan işlem görüyor. 50 günlük hareket grafiğine bakıldığında ise LUNA, yükseliş trendinde olduğu da görülüyor.

Solana (SOL) Sakince Piyasayı Takip Ediyor

Grafikleri incelendiğinde daha gerçekçi performans sergileyen Solana (SOL), dün kaybettiği değerin neredeyse yarısını kazanmayı başardı. Kısa vadede bir toparlanma olduğu söylenebilse de SOL uzun vadede düşüş trendinde gözüküyor. Bu yazı yazılırken Solana (SOL), 89 dolardan işlem görüyor ve dün 75 dolara kadar düşmüştü.

Read Entire Article