Piyasadaki Teknik Görünüm: Bitcoin’de (BTC) Güncel Destek ve Direnç Seviyeleri!

2 years ago 93

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde kaydettiği değer artışları ile birlikte güçlü bir yükseliş ivmesi kazansa da bir kez daha 45.000 dolar direncinin reddedilerek 43.500 dolar destek bandına geri çekildi. Ethereum ise henüz 3.000 dolar fiyat seviyelerinin üzerinde kalıcı olamadı ve kaydettiği son fiyat hareketlerinin ardından 2.915 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bitcoin’de (BTC) Teknik Görünüm

Bitcoin (BTC), Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle 34.500 dolar fiyat seviyelerine gerilemesinin ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi ve güçlü bir yükseliş ivmesi kazandı. Bu yükseliş ivmesi ile birlikte Bitcoin, 40.000 dolar direncini hızla aştı ve 45.000 direncine ulaşana kadar değer artışlarına devam etti. Ancak lider kripto para birimi, hafta içerisinde ikinci kez 45.000 dolar direncinden reddedildi ve kaydettiği son geri çekilme ile birlikte 43.500 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Altcoin’lerde Güncel Durum

Ethereum (ETH), piyasadaki yükseliş eğilimi ile birlikte yüksek oranlarda değer artışları kaydetse de henüz 3.000 dolar fiyat seviyelerinin üzerinde kalıcı olmayı başaramadı. Solana (SOL) da yaklaşık %1,5’luk bir düzeltme hareketi kaydetse de 100 dolar fiyat seviyelerinin üzerinde işlem görmeye devam etti. LUNA ise son günlerde kaydettiği yükseliş hareketlerinin ardından kripto para piyasasında öne çıkan altcoin’lerden oldu. Son günlerde kaydettiği yükseliş hareketleri ile birlikte 93 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başlayan LUNA, piyasa değeri sıralamasında da birçok kripto para birimini geride bırakarak 7. sıraya yerleşti.

Read Entire Article