Piyasalar Bu Veriyi Bekliyor: 3 Uzmandan Bloomberg’e Çarpıcı Bitcoin Yorumu!

2 years ago 93

Makroekonomik şartlar altında ezilen Bitcoin (BTC), kısır bir döngü içerisinde yeniden eski parlak günlerine dönmeyi hedefliyor.

Tarım Dışı İstihdam Raporu, Bitcoin İçin Neden Önemli?

 Piyasalar, ABD ekonomisi ve Fed’in para politikasındaki sıkılaşmaya yönelik fikir verecek olan tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Tarım dışı istihdamın 250 bin kişi artması öngörülürken işsizlik oranının ise yüzde 3.6 seviyesinde sabit kalacağı tahmin ediliyor. ABD isthidam raporu, ABD ekonomisinin teknik olarak resesyonda olup olmadığına dair somut ipucu verecek. Beklentiler, tarım dışı istihdam artışının ivme kaybedeceğine, ancak işsizlik oranının yüzde 3,6'da sabit kalarak karışık sinyal vereceğine işaret ediyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumu, ekonominin resesyonda olmadığına dair güçlü bir kanıt ortaya koyacak. Bu,  Fed'in faiz artırımları konusunda rahatlayacağı anlamına geliyor.

ABD'de kritik veri öncesinde, hisse senetleri iki ayın en yüksek seviyesine yaklaşırken Bitcoin (BTC) de bu süreçte ivme kazandı. BTC, bugün %4 oranında artış kaydederek 23.422 dolara kadar yükseldi. Lider kripto para birimi, an itibariyle 23.194 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, Haziran ortasından bu yana yaklaşık 19.000 ila 25.000 dolar aralığında kaldı. Ethereum (ETH) ise  %5.4 artışla 1.678 dolara ulaştı. Yatırım şirketi Genesis stratejistleri Noelle Acheson ve Marc Chan Bloomberg'e şu açıklamayı yaptı:

Piyasadaki en büyük sorun somut bir ralli için gerekli olan katalizör eksikliği. Meydana gelen toparlanmalar, boğa tuzakları ve geçici fiyat artışları olarak tanımlanabilir.

Bitcoin, Rapora Daha Önce Nasıl Tepki Verdi?

Kripto para piyasası yeniden ivme kazanmaya çalışırken, altcoin'ler de hareketlendi. Polkadot (DOT) ve Aave (AAVE) %5'ten fazla değer kazandı. Güncel raporlara göre, kripto paralar, aylardır risk varlıklarıyla birlikte işlem görüyor ve özellikle NASDAQ ile yüksek korelasyon içerisinde. Yüksek enflasyon ile mücedeleyi ilk hedefi olarak belirleyen Federal Rezerv'in faiz artırımı beklentileri Bitcoin ve hisse senetleri için risk teşkil etmeye devam ediyor.

Tarım dışı istihdam raporu, özellikle dikkat etmeye değer. Son altı rapor için, Bitcoin, verinin yayınlanmasından sonraki 30 dakika içinde yüksek volatilite gösterdi. BTC, önce yükseldi daha sonra ise düştü. Yatırım şirketi Quanda'da analist olan  Edward Moya şunları söyledi:

Fed'in faiz artırımı beklentileri, Bitcoin'i engellemeye devam ediyor. Bitcoin, bu döngüde dip seviyeyi gördü. Enflasyon ve önümüzdeki kritik raporlara bakıldığında Bitcoin, dalgalı konsolidasyon sürecine devam edecek.

Read Entire Article