Piyasalar Doların Patronunun Kararına Kilitlenmişken Bitcoin (BTC) için Korkutan Tahmin!

1 year ago 64

Gözler Fed'in vereceği bir sonraki faiz kararına çevrilmişken yakından takip edilen kripto para analisti Benjamin Cowen, ABD'de Ekim ayı için açıklanacak enflasyon verilerinin Bitcoin'in (BTC) gidişatını büyük ölçüde etkileyebileceğini söyleyerek uyardı.

Boğa Piyasası Destek Bandı

Kripto para analisti Benjamin Cowen son analiz videosunda 770 binden fazla YouTube abonesine en büyük kripto para fiyatının boğa piyasası destek bandını aşması halinde BTC'ye olan ilginin muhtemelen geri geleceğini söyledi. Analistin işaret ettiği boğa piyasası destek bandı, 21 haftalık üstel hareketli ortalama (EMA) ve 20 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) birleşiminden oluşuyor:

Analist, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Dikkatinizi logaritmik regresyon kanalına çekmek istiyorum. Kanalın dibine yaklaşmış durumdayız. Fiyat uzun zaman önce buraya oturdu. Boğa piyasası destek bandına yaklaşıyoruz. Eğer bunun üzerine çıkarsak, muhtemelen birçok insan FOMO (kaçırma korkusu) ile piyasaya geri dönecek.

BTC için Büyük Çöküş Uyarısı

Cowen, önümüzdeki hafta açıklanacak olan ABD'de Ekim ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerindeki beklentileri aşarak yüksek gelmesi ve Federal Reserv'in (Fed) daha şahin bir tutum sergilemesinin BTC'de yeni bir çöküşü tetikleyebileceği belirterek düşüş uyarısında bulundu. Analist, bu senaryoda fiyatın 14 bin dolara kadar düşmesini bekliyor:

Powell ortaya çıkar ve süper şahin ya da başka bir şey olursa ki bu olabilir destek bandını geçemeyiz. Çekirdek TÜFE yeni zirvelerde. Bugün tüm yıl boyunca olduğundan daha yüksek, bu nedenle çekirdek TÜFE yüksek gelmeye devam edecek olursa ve Fed, yüksek faiz artırımları yapmaya devam edecek olursa o zaman BTC hızla düşebilir ve ardından bir sonraki boğa döngüsüne doğru yolumuzu bulmaya çalışırız.

Kripto para analisti, Bitcoin için düşüş olma ihtimalinin masada olmasına rağmen en büyük kripto paranın 20 bin dolar civarında işlem görmesinin uzun vadede boğalar için iyi bir değer olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

Geçmişte de söylediğim gibi, uzun vadeli değerin 20 bin dolar civarında olduğunu düşünüyorum. Bitcoin için uzun vadede çok fazla kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Peki kısa vadede en iyi fiyat buralar mı? Bunu söylemek zor. Kısa vadeli hareketleri tahmin etmek çok zor, en azından benim için öyle. Ancak makro ölçekte bu fiyatların hala nispeten cazip bir fiyat olduğunu düşünüyorum.

ABD Merkez Bankası (Fed) bir sonraki faiz kararını 2 Kasım'da TSİ 21.00'da açıklayacak. Fed'in faizi 75 baz puan artırılması bekleniyor. Uzmanlar, Fed'in beklentilerin üzerinde (100 baz puan) faiz artırımı yapabileceği, bunun olması durumunda küresel piyasalarda ve kripto para piyasasında sert düşüş olabileceği konusunda uyarıyor. Öte yandan Fed'in beklentinin altında (50 baz puan) faiz artırımı yapmasının kısa vadede özellikle kripto paralarda güçlü bir ralliyi tetikleyebileceği iddia ediliyor.

Read Entire Article