Piyasaların Efsanevi İsminden Bitcoin Yorumu: 9.000 Dolar Gelebilir!

2 years ago 83

Kripto para piyasalarına nam salan kıdemli analist Willy Woo, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in (BTC) grafiklerini ele alarak henüz bir dip yaşanıp yaşanmadığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin'de Dip Seviyeler

Uzman analist Twitter üzerinden 1 milyon takipçisine, satın alma anından itibaren kaç tane kripto para biriminin piyasa değeri alış değerinden az olduğunu gösterebilen BTC piyasasının maliyet esaslı metriğine bakıldığında Bitcoin'in önceki ayı piyasalarıyla aynı düşüşü yaşamadığını öne sürdü. Willy Woo açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Düştük mü? Maksimum ağrı açısından, piyasa önceki diplerle aynı acıyı hissetmedi. Bunu grafikteki mavi çizgide görebiliriz… Şimdiye kadar piyasa değeri alış değerinden az olan kripto para birimlerinin sadece %52 oranına ulaştık. Önceki dipler sırasıyla %61, %64, %57 şeklinde idi.

Kripto para piyasalarında hakim olan ayı sezonunun geçmişte olduğu kadar bir düşüşe ihtiyacı olmasa da Willy Woo, 9.000 dolar seviyelerine yakın bir düşüşün kapıda olabileceğini ileri sürerek açıklamalarında şunları söyledi:

Tarihin tekerrür etmesine gerek yok özellikle modern çağda, zincir üzerinden alınmayan vadeli riskten korunma mevcut. Ancak piyasa değeri alış değerinden az olan kripto para birimi arzının %60'ına ulaşan bir düşüş ivmesini tekrar edersek, bu durum fiyatın 9.100 dolar seviyelerine yavaş yavaş yukarı doğru hareket edebilir.

Bitcoin'de Yükseliş Beklentisi

Öte yandan popüler analist lider kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatının yükselişe geçmesini düşünmeye başlamadan önce, BTC arzının kâr eğiliminde bir kırılma beklediğini belirtti. Analist konu hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bu durum da beni sermayeyi geri döndürmeden önce izlediğim sinyallerden birine getiriyor... Önceki tüm ayı piyasası diplerinde bu seviye temiz bir şekilde kırıldı.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.237 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article