Piyasaya Yeni Giren Coinler – 2022

2 years ago 111

Kripto dünyası, hisse senetleri ve tahviller gibi klasikleşmiş yatırım kalemleriyle kıyasladığımızda henüz genç sayılabilecek bir alan. Özellikle Bitcoin ve Ethereum’un piyasada yakaladığı başarının ardından yeni coinler birbiri ardına piyasaya sürülmeye başlandı.

Bu makalemizde 2022 yılında piyasada kendisine yer bulacak olan coinleri tanıtıp bu coinlerin gelecekteki potansiyellerinden bahsedeceğiz.

2022’de Yeni Çıkan Coinler - Hızlı Bakış

Aşağıda hazırladığımız listede, 2022 yılında piyasaya sürülen ve yatırımcısını en fazla mutlu etmesi beklenen yeni coinleri sıraladık. Listenin ardından her coini tek tek inceleyeceğiz.

  1. Tamadoge (TAMA) - 2022 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi Yeni Coin
  2. Battle Infinity (IBAT) – 2022’de Satın Alınabilecek Genel Olarak En İyi Yeni Coin
  3. Lucky Block (LBLOCK) – Düzenli Jackpotlar Sunan Popüler Yeni Kripto Projesi
  4. Defi Coin (DEFC) – DeFi Sektöründe Yatırım Yapılabilecek En Heyecan Verici Yeni Coin
  5. Dogecoin (DOGE) – En İyi “Meme” Coin
  6. MetaClash Coin (METACLASH) - Gerçekçi Bir Bilimsel Deneyim Sunan Coin
  7. Menzy Coin (MNZ) - Hareket Ettikçe Kazanç Sağlayacağınız Coin

2022 Yılının En Yeni Coinlerine Yakından Bakış

Kripto para borsası sürekli bir hareketlilik içindedir. Dolayısıyla karlılık sağlamak isteyen yatırımcılar portföylerini oluştururken hangi coine ne kadar yatırım yapacaklarına dikkat etmelidir. Yazımızın sıradaki bölümünde sizler için sıraladığımız yeni coinlerin eksilerini ve artılarını yakından inceleyeceğiz.

Tamadoge (TAMA) - 2022 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi Yeni Coin

Tamadoge, kendi yarattığı Tamaverse adlı evrenin resmi coinidir. Bu evrende kendi yaratacağınız maskotlarınızı büyütüp besleyebilecek ve hatta diğer kullanıcıların maskotlarıyla rekabete sokabileceksiniz. Tüm bu aktiviteler sonucunda ise Tamadoge kazanacaksınız.

TAMA, Tamaverse evreninde kullanılacak resmi tokendir. Bu token sayesinde ödemeleri yapabilecek veya metaverse içinde NFT alıp satabileceksiniz. Tamadoge ile oluşturduğunuz maskot hayvanlar da bu ekosistemin merkezinde bulunacak ve her biri NFT olarak üretilecek ve TAMA tokeni kazanmanıza yardım edecek.

Tamadoge coini diğer Meme Coin’lerden ayıran en önemli özelliği projenin deflasyon fikrini hedeflemesidir. Diğer coinlerde olan sınırsızlık yerine maksimum 2 milyar tokenin piyasada olması ve bu sayede değer korunumu sağlanması planlanıyor. Bunu yaparken Tamaverse evreninde yapılan harcamalarda tokenlerin %5’lik bir kısmı yakılacak ve ilerleyen süreçte elde kalan tokenlerin değerlerinin daha da artması sağlanacak.

Temmuz 2022’de ön satışa çıkan bu Metaverse coinin ilk başta %50 oranında bir kısmı kullanıcıya sunulacak. Kalan kısmı ise önümüzdeki 8 yıl içinde kullanıcıya açılacak. TAMA tokenleri 2022 yılı temmuz ayında ön satışa sunuldu. ETH veya USDT gibi coinlerle alım yapabileceğiniz gibi Tamadoge resmi sitesinden kredi veya banka kartıyla da alım yapabilirsiniz. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde bu işlemleri nasıl gerçekleştireceğinize de değineceğiz.

Tamadoge şu ana kadar ön satışa sunduğu 1 milyon tokenin yarısını sattı ve 8 milyon dolarlık bir değere ulaştı.

Battle Infinity (IBAT) – 2022’de Piyasaya Giren En İyi Coin

Listede şu an itibariyle yatırımcılar arasında en çok ilgi gören metaverse coin Battle Infinity oldu. Çoğu kripto yatırımcısının da bildiği gibi geçtiğimiz yılın en çok heyecan veren projeleri oynadıkça kazan mantığındaki oyunlar ve Metaverse projeleriydi.

Battle Infinity temelde kullanıcılara sunduğu oynadıkça kazan temalı oyunlarla, platformun ana tokeni olan $IBAT ile ödüllendirmek ve başarıyı sürdürmek üzere oluşturuldu. Bu oyunlar ‘’Savaş Arenası (Battle Arena)’’ isimli bir sanal dünyada geçiyor ve kullanıcılar bu oyunlarla hem keşif yapabiliyor hem de diğer kullanıcılarla iletişime geçebiliyor. Bunun yanı sıra isteyen kullanıcılar NFT olarak sunulan toprakları da satın alabilecek.

Battle Infinity’in %20’lik bir kısmını ön satışa çıkardığı IBAT tokenleri, toplamda 10 milyar adet arzına sahip olacak.  IBAT tokenleri şu ana kadar yatırımcısına %400 oranında bir kazanç getirdi. Ön satışa sunulduğunda 0,0015 dolar olarak değer gören token şu an 60 milyon dolarlık bir pazar payına sahip.

Lucky Block (LBLOCK) – Popüler Kripto Jackpot Projesi

Lucky Block kesinlikle bu yılın en iyi yeni coinleri arasında yer alıyor. 2022 yılının ilk aylarında ön satışa sunulan ve yatırımcı tarafından çok büyük ilgi gören bu coin düzenli şekilde çekilişlere katılmanıza imkan sunan bir NFT platformudur.

Lucky Block platformu LBLOCK aracılığıla çalışmakta. LBLOCK ocak ayında ön satışa sürülmesinin ardından yatırımcısına dört haneli kazanç sağlayarak bu yılın en çok kazanç getiren düşük değerli kripto paralarından olmayı başardı.

Platformun ilk çekilişi 31 Mayıs’ta gerçekleşti ve toplamda 1 milyon dolarlık ödül dağıttı. Bu çekilişe katılabilmek için ise yalnızca LBLOCK sahibi olmanız yeterliydi. Bu çekilişin fonlanması ise dışarıdan katılanların biletleri ve yatırımcıların fon yönlendirmeleri sayesinde yapıldı.

Bu evrende Lucky Block NFT’leri de çok önemli bir yer kaplamakta. Çünkü NFT sahibi olan herkes günlük 10.000 dolar kazanç getiren çekilişlere katılma hakkı kazanıyor. Eğer %2,5 oranındaki nadir NFT’lerden birini kazanırsanız ödül havuzunuz ikiye katlanıyor. Tüm bu özellikleriyle 2022 yılının en çok dikkat çeken yeni coinlerinden biri olmayı başardı.

DeFi Coin (DEFC) – DeFi Sektöründe Yatırım Yapılabilecek En Heyecan Verici Coin

2022 yılında takip edilmesi gereken yeni coinlerden birisi hiç şüphesiz Defi Coin’dir. Defi Coin adından da anlaşılacağı gibi finans sektöründedir ve yeni DeFi Swap borsasının yerel tokenidir. Bu borsa sayesinde DeFi en iyi faiz oranlarına sahip ve yatırımcıya çok geniş bir takas yelpazesi sunuyor.

DEFC, DeFi Swap borsasının yerel tokeni olduğu için tokenin gelişimi borsayla doğru oranda ilerlemektedir. Uzun süredir beklenen DeFi Swap borsası sayesinde tokenin fiyatı tek günde %300 oranında bir kazanç sağladı. Borsanın çeşitli kullanım durumları sayesinde Defi Coin yeni coinler arasında yatırımcının gözdesi olmayı başardı.

DeFi Coin’in bu yıl en iyi yeni coinlerinden biri olduğunu kanıtlamasının bir başka nedeni de ‘statik ödül’ sistemidir. Bu sistem, biri DEFC satın aldığında veya sattığında %10’luk bir vergi uygular ve gelirin yarısı hemen kalan DEFC sahiplerine dağıtılır. Sonuç olarak, bu düzenli bir pasif gelir akışı yaratır ve DeFi Coin’i uzun vadeli tutmak için bir neden sağlar.

Dogecoin (DOGE) – En İyi “Meme Coin”

Her ne kadar listedeki diğer coinler gibi yeni coin diyemeyecek olsak da Dogecoin de tıpkı diğer coinler gibi çok büyük kazanç vaat ettiği için bu listede kendisine yer buldu. Dünyanın her bölgesinden çok sayıda yatırımcının desteği sayesinde sürekli olarak gündemde kalmayı başarıyor. Tabii ki bu yatırımcıların başında Tesla CEO’su Elon Musk bulunuyor.

Son günlerde bir saadet zinciri oluşturduğu gerekçesiyle dava açılmış olsa da bu gelişme bile Dogecoin’in değer kazanmasına yol açtı ve yatırımcılarına çift haneli kazanç sağladı. Dolayısıyla Dogecoin hala yatırımcılar için çok önemli bir kazanç kapısı olarak görülüyor ve bu yılın önemli coinleri arasında kendisine yer bulabiliyor.

MetaClash Coin (METACLASH) - Gerçekçi Bir Bilimsel Deneyim Sunan Coin

MetaClash özünde aşırı gerçekçi bir bilimsel dünya sunmayı planlayan bir projedir. Oyun dünyasının en önemli oyun motoru olan Unreal Engine ile oluşturulmuş bu evrende NFT tabanlı oyunlar oynayabilecek ve bu oyunlardan kazandığınız tokenlerle kazanç sağlayabileceksiniz.

Toplamda piyasaya 100 milyar adet sunulacak olan bu coinin günümüzdeki değeri 0,00075 dolardır. Bu kadar düşük bir değerden piyasaya girmesi yatırımcıların dikkatini çekmesini sağladı.

Menzy Coin (MNZ) - Hareket Ettikçe Kazanç Sağlayacağınız Coin

Menzy, diğer yeni coin projelerinin aksine kullanıcıların sanal dünya yerine gerçek dünya üzerinde kazanç sağlamasını öngören bir projedir. Projenin temelinde gün içinde yapmış olduğunuz fiziksel faaliyetlerle token kazanmanız yatıyor.

Normal harekete geçerek kazan projelerinde yalnızca adım sayısı dikkate alınıyor olsa da Menzy geliştiricilerinin yazmış olduğu algoritma sayesinde tüm fiziksel aktivitelerinizle kendinize bir pasif gelir oluşturabiliyorsunuz.

Toplam arzı 2 milyar adet olan MNZ token için ön satışa 600.000 dolarlık bir kısım sunacak. Bir adet tokenin güncel değeri ise 0,006 dolar olarak görülüyor.

Yeni Coinleri Nasıl Keşfedebilirsiniz?

Yeni coin keşifleri özellikle piyasaya yeni giren yatırımcılar için kafa karıştırıcı ve zaman alıcı olabilir. Ancak aşağıda vereceğimiz ipuçlarıyla geleceğin değerlenecek projelerini bulmanız daha kolay olacaktır.

  • ICO’ları Arayın: İlk Para Teklifleri (ICO’lar), kripto geliştiricilerinin yeni bir proje için para toplamasının popüler bir yoludur. Temelde coinleri düşük fiyattan satıp farkındalık yaratmayı amaçlayan bu gruplar her zaman başarılı olamasalar da geleceği elmas değerinde olan coinlere yönlendirdikleri de olmuştur.
  • Sosyal medya sitelerine göz atın: Piyasaya yeni girecek coinler ilk başta sosyal medya üzerinden tartışılır. Özellikle Twitter ve Reddit platformları bu konuda öncüler.
  • Güncel kripto haberlerini takip edin: Konuyu ilk elden inceleyen kripto siteleri de yeni coinleri keşfetmek için iyi bir yoldur. Ancak burada güvenilir siteleri takip etmeniz önemlidir.

Yeni Coinleri Nasıl Sıraladık?

Bir önceki başlıkta anlattığımız gibi yeni coinlerin keşfi zaman alıcı olabiliyor. Biz de bu keşifleri yaparken aşağıda yazan adımları takip ettik.

İlk olarak coinlerin sosyal medyadaki popülerliğini göz önünde bulundurduk. Zira coin ne kadar popülerse o kadar çok yatırımcıyı kendine çekme potansiyeline sahiptir.

Yeni çıkan coinleri listelerken dikkat ettiğimiz bir diğer konu ortaya koydukları vizyon ve projeleri oldu. Çünkü iyi bir proje olmadan iyi bir kazanç beklentisi de ortaya konulamaz. Bunun yanı sıra coinlerin fiyat tabloları da sıralama yaparken bizlere yardımcı oldu.

Yeni Coinler İyi Bir Yatırım Aracı mı?

Piyasaya yeni sürülen coinler genellikle iyi bir yatırım aracı olarak görülmektedirler. Bunun temel nedenlerine bakacak olursak:

  • Yüksek Kazanç Potansiyeli: İnsanların yeni coinlere yatırım yapmasının en temel sebebi düşük fiyatlardan piyasaya giriş yapmalarıdır. Yatırımcılar bu coinleri en düşük fiyattayken satın alıp yüksek fiyatlardan satabilirler.
  • Büyük Bir Topluluğun Parçası Olmak: Yeni coinler yarattıkları dalgayla birlikte çok büyük kitleleri birlikte hareket ettirebilir. Buna en iyi örnek Reddit’te 2,3 milyon takipçisi olan Dogecoin projesidir.
  • İnovatif Kullanım Örnekleri: Yeni coinler piyasadaki rakiplerinden sıyrılmak için sürekli yenilikçi fikirler ortaya sunarlar. Bu sayede gelişim en üst seviyede olur.

Yeni Çıkan Coinler Nasıl Satın Alınır?

Piyasaya yeni sürülen coinlerin satın alınması hali hazırda pazarda olan coinlerden farklılık gösterebilir. Özellikle ön satışta olan coinlerde bu durum gözlemlenebilir.

Coinlerin nasıl satın alınabileceğine 2022 yılının en popüler yeni coini Tamadoge üzerinden bir örnek verelim.

Tamadoge Nasıl Satın Alınır?

Sosyal medyada en çok konuşulan ve beklenen coin olan Tamadoge’u satın almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Adım – Bir Kripto Cüzdanı Oluşturun: Tamadoge tokenlerini saklamak için bir cüzdana sahip olmanız gerekir. Burada önerimiz MetaMask kullanmanız yönünde olacaktır. MetaMask cüzdan oluşturabilmeniz için telefonunuza veya bilgisayarınıza MetaMask uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından ‘’create a new wallet’’ butonuna tıklayın ve ardından gerekli doğrulama işlemlerini takip edin. Bu adımların ardından MetaMask cüzdanınız oluşmuş olacaktır. Ardından mobilden satın alıyorsanız Trust Wallet kullanmanızı ve yerleşik tarayıcı üzerinden bağlanmanızı öneririz (https://buy.Tamadoge.io'yu Trust Wallet Browser'a kopyalamanız yeterlidir).

  • Adım – ETH veya USDT Satın Alın: İkinci adım olarak ETH veya USDT satın almanız gerekmektedir. Bu satın alım işlemlerinizi Crypto.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ardından satın aldığınız tokenleri kendi cüzdanınıza transfer etmeniz gerekmektedir.
  • Adım – Cüzdanı Ön Satış Platformuna Bağlayın: Tamadoge web sitesine gidin, ‘Satın Al’ butonuna tıklayın, ardından cüzdanınızı ön satış panosuna bağlamak için ‘Cüzdanı Bağla’ butonuna tıklayın.
  • Adım - Kripto Cüzdanını Tamadoge İnternet Sitesi ile Bağlayın: Tokenleri cüzdanınıza aktardıktan sonra MetaMask cüzdanınızı Tamadoge internet sitesine bağlanın. Bağlama işlemi sırasında kullandığınız tarayıcıya MetaMask uzantısı eklemeyi unutmayın.
  • Adım – Tamadoge Satın Alın: Satın almak istediğiniz Tamadoge miktarını girin (minimum 10.000) ve ‘ETH’yi Dönüştür’ ya da ‘USDT’yi Dönüştür’ butonuna tıklayın
  • Adım – Tamadoge Tokenlerini Talep Edin: Ön satış tamamlandıktan sonra, Tamadoge’nin web sitesindeki ‘Talep Et’ butonuna tıklayarak Tamadoge tokenlerine sahip olabilirsiniz.

Sonuç

Söz konusu kripto sektörü olduğunda piyasaya düzenli olarak yüzlerce farklı kriptolar çıkmaktadır. Tam olarak bundan dolayı sizlere 2022 yılında piyasaya giren yeni coinleri inceleyerek anlatmak istedik. Aynı zaman da bu yeni coinleri nasıl satın alabileceğinize dair detaylı bir kılavuzumuz da bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak yatırım yapmadan önce tüm risklerin farkında olduğunuzdan emin olmalısınız. Yatırım için hangi coin olursa olsun kendi araştırmanızı yapmak daima daha sağlıklı olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article