Plan Erkenden İfşa Oldu! Dünyanın En Büyüklerinin Kripto Para Teklifi!

1 year ago 78

Bugün gizli tutulan bir teklif açığa çıktı. Buna göre bankaların kripto paralara yatırımının kolaylaştırılması hedefleniyor. Futures Industry Group (FIA) oldukça büyük bir oluşum Goldman Sachs, Deutsche Bank ve Çin Sanayi ve Ticaret Bankası gibi finans devleri katılımcıları arasında yer alıyor. Ancak Basel komitesindeki atacakları adım erkenden ifşa oldu.

Gizli Kripto Teklifi Açığa Çıktı

Bankaların Bitcoin (BTC) varlıklarını sınırlama planları, 2008 mali krizinin tekrarlanmasını önlemeyi amaçlayan finansal reformların hedefini baltalayabilir, vadeli işlem endüstrisini temsil eden etkili bir grup, Basel Bankacılık Komitesi'ndeki uluslararası standart belirleyicilere itiraz etmeye hazırlanıyor. Üyeleri arasında Goldman Sachs, Deutsche Bank ve Çin Sanayi ve Ticaret Bankası gibi finans devlerinin yer aldığı Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği (FIA), bu planların olası etkileri hakkında komiteye itirazını sunacak.

Grup, cuma günü web sitesinde yayınlanan bir bildiride, "Açıklama yapılmadan önerilen çerçeve, kriz sonrası reformları baltalayacak ve bankaları kripto varlık bağlantılı türevlerin merkezi takasını kolaylaştırmaktan caydıracak" dedi. Ancak daha sonra bu duyurunun internet sitesinde erkenden paylaşıldığını ve kaldırılacağı açıklandı.

Kripto Paraları Destekleyen Teklif

Basel Komitesi'nin, bankalara ellerinde bulundurdukları her 1 dolarlık kripto için 1 dolarlık sermaye vermelerini söyleyen orijinal planı geçtiğimiz yılın Haziran ayında ortaya çıkmıştı. Bu plan aşırı sıkı olduğu için birçok cepheden teklif aldı. Basel Bankacılık Denetleme Komitesi’nin kurucu üyeleri Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD’nin merkez bankalarıdır. Yani alınacak kararlar neredeyse dünyadaki tüm büyük bankaları ilgilendiriyor. Kararlar tavsiye niteliğinde olsa da kripto paraları destekleyen veya caydıran tavsiyelerin piyasa üzerinde direkt etkisi olacaktır.

FIA ayrıca, kriptoyu ve bunun temel aldığı dağıtılmış defter teknolojisini geleneksel finansa getirmenin istikrara yardımcı olacağını ve banka müşterilerinin daha fazla verimlilik ve şeffaflıktan yararlanacağını söylüyor. Basel Komitesi tarafından Cuma günü yayınlanan bir raporda bankaların kripto varlıklarının toplam riskinin %0.01 kadar az olduğunu ve genellikle saklama hizmetlerine odaklanıldığını açıklamıştı.

Eğer FIA’nın ifşa edilen itirazı Basel Komitesi tarafından kabul görürse %100 zorunlu karşılık uyarısı kaldırıldığı için bu alanda fırsat gören tüm bankalar kripto para tutabiliyor olacak.

Read Entire Article