Polkadot (DOT) İçin Yeni Girişim: Fiyatlanmada Etki Edecek Mi?

2 years ago 93

Polkadot (DOT) kurucusu Gavin Wood’un Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Layer 0” blok zincirinin konsey ve teknoloji komitesi liderliğindeki yönetim yapısından daha merkezi olmayan ve kapsayıcı bir modele geçeceğini duyurdu. Polkadot Decoding 2022'de yayımlanan ana sahne sunumunda yeni “Gov2” modelini tanıttı ve Polkadot'un karar verme sürecini nasıl iyileştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Yeni Yönetim Sistemi

Yeni yönetim modelinin temel amacı, Polkadot yönetim sisteminin alabildiği toplu kararların sayısını artırmak olduğu belirtiliyor. Mevcut sistem de halka açık bir teklif kuyruğu kullanırken, yeni yönetim modeli herkesin dilediği zaman dilediği sıklıkta referandum başlatmasına izin verecek. Poldakot’un yeni Gov2 yapısında aynı anda gerçekleşen çok çeşitli konuları kapsayan birden fazla referandum olabileceği ve herhangi bir zamanda oylamaya açık referandum sayısında bir sınırlama olmadığı anlamına geldiği ifade edildi.

Buna ek olarak yeni model, yönetim konseyi ile teknik komitenin oylamaya katılımını kaldıracak ve rollerini yeni bir Polkadot Fellowship ile değiştirecek. Fellowship, bu paydaş grubuna çok fazla kontrol vermeden teknik uzmanların görüşlerinin hala dinlenmesini ve Polkadot yönetiminde dikkate alınmasını sağlayacağı ileri sürüldü. Ancak oy haklarını topluluk liderlerine devretmek isteyen Polkadot yatırımcıları, bunu yeni ve geliştirilmiş çok amaçlı yetkilendirme sistemi aracılığıyla yapabileceklerini belirtti.

Yüksek Güvenlik

Yeni sistem daha fazla özgürlük ve esneklik sağlarken, protokolü saldırılara karşı korumak için yeni önlemler de getirildiği öne sürüldü. Bir Origins and Tracks sisteminin, Polkadot yönetimini organize etmeye ve sistemi kötü niyetli kişilerden korumaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Öte yandan Polkadot'un yeni yönetim modeli, Layer 0 blok zinciri için yapılan ilk büyük güncelleme değil. Mayıs ayında Polkadot, ağın çeşitli dijital varlıklar arasında iletişime izin veren bir “Cross-Consensus Messaging” formatı olan XCM'yi piyasaya sürdü. Polkadot'un yeni modelinin, Kusama'da yakında piyasaya sürüleceği ifade ediliyor. Ayrıca Polkadot ekibi, Kusama'da test edildikten sonra yeni yapıyı Polkadot ağında başlatmak için bir teklif sunmayı planlıyor.

Read Entire Article