Polygon (MATIC) Ağına Saldırı: “Düşüş Derinleşebilir”

2 years ago 101

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler Polygon’nun (MATIC) fiyatlanmasında da oldukça etkili oldu. Dijital varlık Haziran ayını %30 oranında bir değer kaybıyla kapattı. Kripto para biriminin fiyatında yaşanan düşüşün, hedef olduğu bir ağ saldırısı neticesinde derinleşebileceği ileri sürüldü. Cüzdanlarında MATIC tutan adres sayılarında durum ne?

DNS Saldırısı

Polygon’nun ağının 1 Temmuz tarihindeki en son güncellemesi, Ankr tarafından sunulan halka açık RPC ağ geçidinin bir DNS "hijack" saldırısı yaşadığını ortaya çıkardı. Saldırının, Polygon ağındaki bazı hizmetler üzerindeki kontrolü tehlikeye attığı bildirildi. Ayrıca Polygon tarafından yapılan açıklamada, Proof-of-Stake (PoS) ağının saldırıdan etkilenmediği doğrulandı.

Tarihi verilere göre bir ağa yönelik saldırıların ve yaşanan kesintilerin, hedeflenen ağın kripto para birimi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmuştur. Uzman analistler yaptığı açıklamalarında Polygon ağına düzenlenen hijack saldırısının, kripto para biriminin fiyatında olumsuz bir etki yaratabileceğini öne sürdü.

Adres Sayısı

Öte yandan popüler kripto para birimi MATIC'i tutan adres sayılarında yoğun bir trafik yaşanıyor. Cüzdanında büyük miktarlarda MATIC bulunduran yatırımcıların sayısı artış gösterdi. 30 Haziran tarihinde cüzdanında bir milyon ile on milyon arasında MATIC bulunduran adres sayısı %9.48 oranından %9.68’e yükseldi. Büyük çaplı birikim yapan adres sayısı artış gösterirken, yüz bin ile bir milyon arasında MATIC tutan adres sayısı son bir ay içerisinde  %1.84 oranından %1.79 seviyelerine düştü.

Bazı cüzdan bakiyelerindeki yaşanan hafif artışın, büyük yatırımcılar tarafından kripto para birimi MATIC'i düşük seviyelerden satın alma işlemi gerçekleştirdiğini gösteriyor. Ayrıca uzmanlara göre dijital varlığın yükseliş trendine girme olasılığı, Polygon ağının son bir ay içerisinde elde ettiği güçlü ağ büyümesiyle daha da destekleniyor.

Yazı kaleme alındığında MATIC son 24 saat içerisinde fiyatında yaşanan %2.31 oranında düşüşle 0.46 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article