Polygon (MATIC) Fiyat Analizi: Yükseliş Kalıcı Olacak Mı?

2 years ago 90

Polygon (MATIC), 0,74 dolardan çok önemli bir yatay destek seviyesinde sıçradı. Ardından kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. MATIC, Aralık ayında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 2.72 dolara ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin altında işlem görüyordu. Aşağı yönlü hareket ile birlikte, 18 Haziran'da 0,316 dolara düştü.

Fiyat, o zamandan beri günlük RSI'da yukarı yönlü sapmadan önce gelen yukarı yönlü bir hareketle artıyor. 7 Temmuz'da alçalan direnç çizgisinden çıkmayı başardı. Daha sonra, 0,79 dolarlık yüksek bir seviyeye ulaşmayı başardı. Bu hareket aynı zamanda günlük RSI'nin 50'nin üzerine çıkmasına neden oldu. Bu, yükseliş eğiliminin bir işareti olarak kabul ediliyor. Yukarı hareket devam ederse, bir sonraki en yakın direnç 1,32 dolar olabilir.

Kısa Vadeli Hareket

Altı saatlik grafik de yükseliş görünümü sağlıyor. MATIC'in 0,74 dolar yatay destek alanında (yeşil simge) sıçradığını gösteriyor. Ardından, kısa vadeli bir alçalan dirençten çıktı. Şu anda destek olarak doğrulamaya çalışıyor. Ayrıca, altı saatlik RSI da alçalan bir direnç çizgisinden kırılarak 50'nin üzerine çıkması yukarı hareketin devamını destekliyor olabilir.

MATIC Dalga Sayısı Analizi

Kripto para traderı @CryptoCapo_, fiyatın beş dalga aşağı hareketin dördüncü dalgasını tamamladığını belirten bir MATIC tablosunu tweetledi. Fiyatın hala beş dalgalı aşağı yönlü bir hareketin dördüncü dalgasında olması mümkün olsa da, azalan direnç çizgisinden kırılım onun görüşüne göre bunu olası kılıyor. Bu nedenle, azalmanın A:C dalgalarının 1:1 oranında olduğu bir A-B-C düzeltici yapısı (siyah) olması daha mantıklı olacağından bahsediyor.

Capo’ya göre kısa vadede, MATIC'in 18 Haziran'da beş dalgalı bir yukarı hareket başlattığı ve dördüncü dalga gerilemeyi henüz tamamladığı görülüyor. Beşinci dalganın zirvesi için en olası hedef 1,13-1,14 dolar arasında. Hedef, dördüncü dalgada 1,61 dış düzeltme ve bir ve üç (beyaz) dalgaların 0,618 uzunluğu kullanılarak bulunuyor. Hedefe ulaşıldıktan sonra ise bir geri çekilme beklenebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article