Popüler Altcoin Daha Fazla Düşebilir! Kripto Para Yatırımcıları Riski Gördü!

2 years ago 86

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 21.900 doların altında alıcı buluyor. Popüler altcoin ise geri çekilmeye hazırlanıyor. Bitcoin 24.200 dolar direnci üzerinde kalıcılık sağlayamadı ve ardından Tesla’nın Bitcoin satışı haberi geldi. Bu hafta yapılacak FED toplantısının da etkisiyle altcoinlerin çoğu kırmızıya döndü.

Solana (SOL)

Genel piyasada yaşanan geri çekilme Solana satıcılarının elini güçlendirdi ve popüler Ethereum rakibi altcoin 38 dolara kadar düştü. SOL şimdi önümüzdeki günlerde daha fazla devalüasyon bekliyor. Sonuç olarak, ayılar sağlam bir duruş sergiliyor ve yakında SOL fiyatında daha sert düşüşler görebiliriz. SOL son 24 saatte 37,9 dolar bölgesine düştükten sonra yazı hazırlandığı sırada 38,6 dolardan alıcı buluyor.

İşlem hacmi %10 artarken fiyatı bugün %6 oranında düştü. Güncel piyasa değeri ise 13,3 milyar dolarda ve Solana halen en büyük 10 kripto para arasında 9’uncu sırada yer alıyor. Peki yatırımcılar hangi seviyeleri izlemeli?

Solana (SOL) Fiyat Hedefi

Bollinger bandının üst sınırı 42,9 dolarda bulunuyor ve SOL için en güçlü direnç görevi görüyor. Tersine, Bollinger bandının alt sınırı 37,7 dolarda bulunuyor ve SOL için bir destek noktası görevi görüyor. SOL/USD fiyatı Hareketli Ortalama eğrisinin altında hareket ederek piyasanın düşüş eğilimi izlediğini gösteriyor. Fiyatın desteğe doğru hareket etmesi daha olası özellikle yarın FED toplantısına 24 saat kala daha fazla volatilite görebiliriz. Fiyat eğer 37,7 desteğinde güçlü kalabilirse düşüş momentumu kırılacaktır. Fakat bu desteğin kırıldığı senaryoda 33 dolara kadar kayıplar yaşanabilir.

RSI 49 seviyesine kadar gevşedi artan hacimle birlikte düşen RSI bize satışların ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. İlerleyen saatlerde Solana alıcıları daha fazla zayıflık gösterirse diğer altcoinler gibi SOL fiyatının da çift haneli düşüşler görmesi olasıdır. Geçtiğimiz FED toplantılarından önce genellikle piyasa düşüş yaşadı ve muhtemelen bu hafta bir istisna olmayacak. Bu riski almak istemeyen yatırımcılar kripto paralarının bir kısmını satarak daha dip bölgelerde oluşacak potansiyel fırsatları değerlendirmek istiyor.

Google, Meta, Apple ve diğer teknoloji devlerinin kazanç raporları da yarın itibariyle yayınlanmaya başlayacak. Buradan gelecek olumsuz haberler hisse senedi piyasalarını ve doğal olarak Bitcoin ve altları olumsuz etkileyebilir. Fakat unutmayalım, kripto para piyasaları sürprizlerle doludur ve her zaman beklentilere doğru hareket etmez.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article