Popüler Altcoin’de Bir İlk: 3 Bin Seviyesi Geçildi

2 years ago 86

Cardano (ADA) ağı, 2021'in Eylül ayında akıllı sözleşme özelliğinin dahil edilmesini kapsayan ve Blockchain'i daha hızlı ölçeklenebilirlik ve performansa sahip kılan önemli bir güncelleme olan Alonso hard fork'u ile öne çıkmıştı. Ağ şimdi o güncelleme ile kazandığı akıllı sözleşmelerde önemli bir rekora imza attı.

Akıllı Sözleşmelerin Yükselişi

Yaklaşan Vasil hard fork güncellemesi öncesinde Plutus Scripts (Cardano tabanlı akıllı sözleşmeler platformu) 3 binden fazla akıllı sözleşmeye ulaştı. Cardano Blockchain Insights'ın sağladığı verilere göre, Cardano Blockchain'i üzerindeki akıllı sözleşmelerin sayısı 1 Ağustos'ta 3 bin seviyesini geçerek 3 bin 2'yi gördü.

Grafik, şu anda Cardano Blockchain'i üzerinde çalışan Plutus tabanlı akıllı sözleşmelerin trendini gösteriyor. 2 Ağustos itibariyle Plutus tabanlı akıllı sözleşme sayısı 3 bin 15 seviyesinde bulunuyor. Alonso hard fork'u, Cardano'nun geliştirici topluluğuna merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulama geliştirme platformu ve programlanabilirlik sağlamasına izin verdi.

Öte yandan Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, yaklaşmakta olan Vasil hard fork'u ile Vasil hard fork'un planlanan dağıtımının ağın akıllı sözleşme özelliğine zarar verebileceği iddialarına yanıt verdi. Hoskinson, Temmuz ayında akıllı sözleşmelerin değişikliklerle uyumlu olmasını sağlamak için ağın gerekli önlemleri aldığını ve böylece yeniden yazma ihtiyacını ortadan kaldırdığını söyledi. İddiaları saçmalık olarak nitelendiren ve kripto para troll'erini FUD yaymakla suçlayan Hoskinson, Cardano üzerindeki akıllı sözleşmenin amaçlandığı gibi çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Vasil Hard Fork Güncellemesi

Hoskinson, 1 Ağustos'ta yaptığı açıklamada kullanıcılara sürekli olarak ertelenen Vasil hard fork'ta daha fazla gecikme beklemediğini ve güncellemenin son testlerden geçtiği konusunda güvence verdi. Cardano'nun yaratıcısına göre, işler düzenli ve sistematik bir şekilde doğru yönde ilerliyor:

Bu açıdan testlerin son aşamasındayız. Bu nedenle, yeni bir şey görülmediği sürece daha fazla gecikme yaşayacağımızı tahmin etmiyorum.

Sadece birkaç sorunun düzeltilmesi gerektiği ve Cardano ekibinin Ağustos ayının ortasına kadar daha fazla gelişmeden oluşan bir güncelleme sunmaya hazır olacağını ekledi.

Tüm bunlarla birlikte, dünyanın ilk dijital varlık bankası Sygnum Bank, 2 Ağustos'ta artık müşterilerinin bankanın kurumsal düzeydeki platformu aracılığıyla stake ödülleri kazanmak için ADA'yı rahat ve güvenli bir şekilde stake edebileceğini açıkladı.

Read Entire Article