Popüler Altcoin’de Kritik Metrik Yüzde 4.600 Artış Kaydetti! İşte Ayrıntılar!

2 years ago 99

 Kripto para piyasası sert bir düzeltme yaşarken, altcoin fiyatlarını etkileyebilecek metrikler de yakından takip ediliyor.

Litecoin, Sosyal Medya Etkileşiminde Şaha Kalktı

Uzmanlara göre, Litecoin'in (LTC) en büyük dezavantajlarından biri, piyasadaki diğer altcoin'lere kıyasla talep eksikliğidir. 10 yıldır piyasada bulunan Litecoin, şu anda dünyanın en uzun süredir işleyen kripto para ağlarından biri konumunda. Litecoin, 2011'de eski bir Google çalışanı Charlie Lee tarafından geliştirildi. Temel olarak, Bitcoin ile aynı çalışma ilkesine sahip olmasına rağmen, aralarında bazı farklılıklar var. LTC, Bitcoin ekosisteminde bulunan bazı hataların giderilmesi amacıyla ortaya çıkmış ve bu yönde başarılı olmuştur Kripto para birimlerine yönelik ilgü düşerken, Santiment verilerine göre, Litecoin sosyal medya kanallarında aniden odak noktası oldu. Litecoin'de sosyal medya etkileşim oranı %4.620 arttı.

Son verilere göre, LTC'ye yönelik talep son zamanlarda artıyor. Ödemeler konusunda dünyanın en popüler kriptolarından biri olan altcoin, geniş çapta benimsenmeye devam ediyor. Örneğin kısa süre önce İsviçreli lüks saat üreticisi Breitling, Litecoin'i ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini söyledi. Bununla birlikte, bu gelişmeler LTC fiyatının ivme kazanmasında etkili olmadığını belirtmekte fayda var. Altcoin, hala düşüş trendinde kaldı ve bu hafta değerinin %15'inden fazlasını kaybetti. An itibariyle 49 dolardan işlem gören LTC, neredeyse üç ay boyunca dar aralıkta kaldıktan sonra yine ivme kaybetmeye başladı. Şu anda, LTC fiyatı kısır bir döngüde hareket ettiği için, kısa vadede fiyat artışı mümkün görünmüyor. Son 12 aydaki yatırım getirisi, önemli ölçüde azaldı. Ayrıca, LTC'ye sahip milyonlarca yatırımcıdan sadece birkaç yüz bini hala kârda. Özetle, LTC yatırımcıların sadece %13'ü karda. Litecoin'in piyasa değerinin en düşük seviyede olduğu göz önüne alındığında, yeni yatırımcı çekmedği açık bir gerçek. Buna rağmen, LTC'nin mevcut topluluğu, ne olursa olsun altcoin'i desteklemeye devam ediyor.

Güney Koreli Borsalardan Kritik Litecoin Kararı

 Geçtiğimiz ay, Upbit ve Bithumb gibi Güney Koreli dev kripto para borsalarının, Litecoin‘in ana ağında (mainnet) kapsamlı ölçeklendirme ve artırılmış gizlilik özellikleri sunan MimbleWimble Extension Block (MWEB) güncellemesinin etkinleştirilmesinden dolayı Litecoin’i (LTC) delist etmişti.

Upbit, yaptığı delist duyurusunda, Litecoin için verilen kararının Güney Kore’nin yasa dışı kara para aklamayı veya terörün finansmanını önlemek için borsaların işlemleri şeffaflık açısından kontrol edebilmesini gerektiren Özel Finansal Bilgi Yasası’nın yükümlülükleri gereği alındığını belirtti.

Read Entire Article