Popüler Altcoin’de Yüzde 75 Yükseliş Beklentisi!

2 years ago 94

Analistlere göre Solana (SOL), klasik bir geri dönüş ve yükseliş göstergesini tamamlamaya yaklaşırken 28 Haziran'da toparlanma eğilimini sürdürdü. SOL/USD paritesi 26$'a düştükten sonra tüm piyasa ile birlikte bir toparlanma başlatmıştı.

SOL’de Geri Dönüş Sinyalleri

Analistlere göre Solana piyasasındaki son satın alma dönemi, "ters baş ve omuz modeli (IH&S)" şeklinde görünen bir tablo çiziyor. Fiyat, "boyun çizgisi" adı verilen ortak bir destek trend çizgisinin altında art arda üç çukur oluşturduğunda, yükselişin tersine çevrilmesi kurulumu ortaya çıkıyor. "Baş" olarak bilinen orta oluk, her zaman omuz adı verilen diğer iki oluktan daha derin oluyor.

Yapılan açıklamalara göre IH&S göstergesi, fiyat boyun çizgisi seviyesinin üzerine çıktıktan sonra görülüyor. Ayrıca, teknik analizin bir kuralı olarak, kalıbın kar hedefi, başın en alt ucu ile boyun çizgisi arasındaki maksimum mesafeye eşit uzunlukta oluyor.

Analistler SOL’ün 41,50 dolarlık boyun çizgisi üzerine çıkması halinde yukarı yönde %75’lik bir artış gelebileceğini ifade ediyor. Bu da eğer bu tahminler gerçekleşirse hedefin 68 dolar olduğunu gösteriyor.

SOL’de Direnç Seviyeleri

Analistlere göre Solana'nın 68 dolara giden yolu, 50 günlük üstel hareketli ortalaması ve bir desteğe dönüşen direnç çizgisi de dahil olmak üzere teknik direnç seviyelerinin bir araya gelmesiyle engellerle karşılaşabilir. Her iki direnç seviyesini de 47 dolar civarında olduğu ifade ediliyor.

Bu durumda bir ayı bayrağı formasyonunun oluşabileceği ve belirtilen seviyede bir reddedilme yaşanabileceği yorumlarının yapılmasına sebep oluyor. Sonuç olarak, SOL'un aşağı yönlü hedefi, kırılma noktasına bağlı olarak yaklaşık 23-30 dolar aralığında yer alıyor.

Bunlara ek olarak benzer bir kurulumda, popüler piyasa analisti PostyXBT, SOL'un fiyatının 47$'a ulaşmasını bekliyor.

Bununla birlikte analiste göre, azalan hacimler bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor, bu nedenle yatırımcılar bir sonraki yükseliş teyidine kadar kısa vadeli yatırımları değerlendirmeye devam etmeli.

Read Entire Article