Popüler Altcoin İçin Güncel Veriler! Ralli Devam Eder Mi?

2 years ago 103

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerin birkaç aydır yaşadığı sert düşüşler şimdilik tersine dönüyor. Peki güncel veriler neye işaret ediyor. En büyük altcoin olan Ethereum yeniden 1.700 doların üzerine tırmandı. Bitcoin 24.400 doları aştı ve yazı hazırlandığı sırada 24.000 doların üzerinde alıcı bulmaya devam ediyor. Son on-chain ölçümleri ele alıyoruz.

Ethereum (ETH) Grafikleri

Ethereum yeniden 1.770 dolara ulaştı. Bu seviye en sonra 10 Haziran tarihinde görülmüştü. Ayrıca, Santiment'ten alınan verilere göre, son fiyat rallisiyle birlikte kripto paranın işlem hacmi altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Yaklaşık 2 gün önce benzersiz ETH adreslerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurmuştuk. Bu hareket yaklaşan fiyat toparlanmasının ön kabulü olarak görüldü.

IntotheBlock'tan alınan verilere göre, iki gün önce 1,1 milyondan fazla adres ETH işlemi yaptı ve o gün toplamda 1,64 milyon işlem kaydedildi. Yaklaşan Ethereum birleşmesi yatırımcıların risk iştahını artırıyor. Önemli bir kısmı Merge ile fiyatın 2.000 dolar üzerinde bir noktaya konumlanacağını umuyor. Bir sonraki FED toplantısının 21 Eylül tarihinde olacağını düşünürsek önümüzde yaklaşık 2 aylık bir süre var. Tabi bunun için, temmuz ayı enflasyonunun ciddi anlamda yüksek gelmemesi, yeni kripto şirketlerinin iflas açıklamaması, yüz milyonlarca dolarlık yeni hack vakaları yaşamamanız, küresel ölçekte yasaklayıcı kripto para regülasyonlarını görmemiz gibi şartlar var. Son 2 ayda neredeyse hepsini en şiddetli biçimde gördük ve yatırımcılar bu süreçte olması gerekenden daha fazla bir panikle satışlar yaptı. Belki de her fırsatta artık kripto paraların toparlanmaya çalışması bu aşırı satışların işaretidir.

Ethereum (ETH) Güncel Veriler

Yazı hazırlandığı sırada Ethereum (ETH) 1.700 doların üzerinde alıcı buluyor. Son 24 saatte fiyat yaklaşık %6 artış yaşadı. Altcoin'in işlem hacmi de aynı zamanda %7,93'lük bir artışa tanık oldu ve işlem hacmi yazının yazıldığı sırada 26,74 milyar olarak gerçekleşti. Son 7 gündeki işlem hacmi artışı %41’e ulaştı. 28 Temmuz'daki fiyat rallisinin ardından, ETH'nin piyasa değeri 205 milyar dolar seviyesinin üzerine çıktı. Sadece bir ay önce 133,35 milyar dolar piyasa değerine sahip ETH için ciddi bir toparlanmadır.

MFI, dört saatlik grafikte 90’ı aştı ve bu aşırı satımlara işaret ediyor. RSI ise 70’in üzerinde konumlanıyor. Teknik göstergeler oldukça yukarı seviyelerde olduğu için ilerleyen saatlerde bir miktar geri çekilme mümkün olabilir.

Son 24 saat içinde 501,89 bin benzersiz adres ETH ile işlem yaptı. Bu, 26 Temmuz'un en yüksek seviyesinden bu yana günlük aktif adreslerde %90'ın üzerinde bir düşüşü temsil ediyor. ETH ağında günlük olarak oluşturulan yeni adreslerin endeksi son yedi gün içinde istikrarlı bir şekilde yükseldi. Son 24 saatte ise 74.000 yeni adresle %4’lük büyüme yaşandı.

Ayrıca, son dört günde %36 büyüdükten sonra, kripto paranın işlem hacmi son 24 saatte (ilgili periyotta) düştü.

Read Entire Article