Popüler Altcoin’in Durdurulamaz Yükselişinde Sona Gelinmiş Olabilir!

2 years ago 91

Ethereum Classic (ETC), son birkaç ayda verdiği kayıpların tamamını kurtarmaya çalışıyor. Şimdiye kadar ETC'nin bunu yapma yolunu yarılamış durumda. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, yatırımcılar gecikmeli de olsa altcoin'de mola vermeye karar vermiş gibi görünüyor. Bunun bir sonucu olarak Ethereum Classic'in zincir üstü (on-chain) performansında sürpriz bir düşüş yaşandı.

Ethereum Classic'in Yükselişi

Grafiklerde, ETC son iki haftada beklentileri aştı. Altcoin'in fiyatı bir ayda ayda yüzde 96,6'dan fazla yükselirken, Ethereum gibi diğer altcoin'ler yüzde 40'lık yükseliş için mücadele veriyor.

ETC, yazım sırasında kritik olarak gösterilen 30 doların üstünde, 33,61 dolardan işlem görüyor. Altcoin, şimdiye kadar yüzde 72,24 değer kaybederek büyük darbe aldığı Mart ve Haziran arasında verdiği kayıpların yarısını kurtarmayı başardı. ETC, söz konusu aylar arasında 49,3 dolardan 13,6 dolara kadar gerilemişti.

ETC'nin fiyat grafiğine bakıldığında yükseliş ve düşüş modelinin oldukça benzer olduğu ve altcoin'in önceki sert düşüş öncesinde de aşırı alımda olduğu görülüyor. Bir önceki aşırı alımın hemen ardından ETC, bir ila üç ay süren bir düşüş trendine girmişti. Temmuz ayının gelmesiyle Ethereum Classic yeniden aşırı alım bölgesine girdi ve ETC'nin şimdi devam eden yükselişinde ara vererek önceki düşüş modelini tekrarlaması bekleniyor.

Ancak, bir istisna var gibi görünüyor; şu anda ETC'nin soğuması gerektiği için düşebileceği çok fazla alan söz konusu değil. Ve görünüşe göre yatırımcılar da aynı şeyi bekliyor. Bununla birlikte, haftanın ortasına kadar yatay hareket ederken ETC'de yatırımcıların ağdan çıkmaya başladığı görülüyor. Mart ayından bu yana düşüşte olan zincir üstünde aktif kullanıcı sayısı, hafta boyunca neredeyse yüzde 30 azaldı ve yalnızca 19 bin aktif yatırımcı kaldı.

Aktif yatırımcı sayısındaki düşüş ağda gözlemlenen işlemleri de etkiledi. Geçen haftanın başında 80 binin üzerine çıkan işlemlerin sayısı yedi gün içinde yüzde 40 azalarak 14 ayın en düşük seviyesi olan 35 bin'e düştü. Bu rakamlar en son 2021'in Mayıs ayında görülen rakamlar olması bakımından önemli.

ETC'deki Yükseliş Devam Edecek mi?

Zincir üstü veriler dikkate alındığında, Ethereum Classic'in yükselişini devam ettirebilmesi şu anda ihtiyaç olan şeyin yatırımcılarının varlığı olduğu görülüyor. Çünkü yatırımcıların altcoin'den uzaklaşmaları bir satış atmosferinin oluşmasına neden olabilir. Ek olarak, varlığın MVRV değeri 1 değerinin altında ve işlerin kötüye gitmesi durumunda piyasa değeri yeniden düşüşe geçebilir ve bunun doğrudan bir sonucu olarak fiyat aşağı yönde hareket edebilir.

Read Entire Article