Popüler Altcoin Japonya ve Tayland Arasında Köprü Görevi Görecek!

2 years ago 83

Popüler altcoin'lerden XRP'nin ihraççısı ve kripto para şirketi Ripple, Japonya-Tayland arasındaki para transferlerini kolaylaştırmak için SBI Remit ile yeni bir ortak proje başlattığını duyurdu.

47 Binden Fazla Taylandlı Faydalanacak

Yeni proje kapsamında, Japonya'nın en büyük ödeme sağlayıcısı olan SBI Remit, Japonya'da yaşayan Thais'nin RippleNet teknolojisini kullanarak anında para transfer etmesine izin verecek. Siam Commercial Bank, bu girişimde Tayland tarafını temsil edecek.

Ripple'ın basın açıklamasına göre, uygulama sayesinde Japonya'daki 47 binden fazla Taylandlı, doğrudan ATM'leri kullanarak Tayland'a ücretsiz olarak Japon yeni gönderebilecek ve bir saniye içinde Tayland bahtına çevrilen parayı çekebilecekler. Karşılaştırma yapabilmek için, geçmişte böyle bir para transferi özel bir aracının katılımını gerektiriyordu ve çoğunlukla sadece nakit kullanılarak yapılabiliyordu.

Asya Pazarı ve Ripple

Asya ülkeleri ve şirketleri, Ripple'dan tam olarak faydalanırken ve popüler altcoin XRP'yi operasyonlarına dahil ederken ABD merkezli şirket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) ciddi düzenleyici baskı altında. Yine de görünen o ki , bu yasal savaşın kurallarını fark eden Ripple, tüm çabalarını ve dikkatini asıl işine  yoğunlaştırmak adına yüz milyonlarca dolar harcamaya ve yasal mücadeleyi avukatlarına bırakmaya karar vermiş durumda.

Ripple'ın son araştırması, 2025 yılına kadar dünya çapındaki finans kurumlarının yüzde 76'sının Blockchain'i ve kripto paraları kullanacağını ve şirketin açıkça bu eşsiz pastadan en büyük parçayı kapmak istediğini gösteriyor. Bu konumdan, Ripple'ın teknolojisinin tarihteki en hızlı büyüyen bölgelerden biri olmasına yardımcı olduğu Asya'ya genişlemesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Öte yandan Ripple'ın teknolojisine güç veren XRP, yazım sırasında günlükte kaydettiği yüzde 2,05 yükselişle 0,3765 dolardan alınıp satılıyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesini 2018'de boğa koşusu sırasında kaydeden altcoin, SEC'in Ripple ve yöneticilerini kayıtsız menkul kıymet satışı yapıldığı iddiasıyla dava etmesinin ardından 2021'deki devasa boğa koşusundan faydalanamadı. SEC'in davasının ardından birçok merkezi kripto para borsasının altcoin'i delist ettiği ya da ABD'de kullanıcılarının alım satımına kapattığına tanık olundu. Yine de XRP, oldukça güçlü durmayı başardı.

Read Entire Article