Popüler Altcoin Kritik Destek Seviyesini Kaybedebilir!

2 years ago 86

Haziran ayının kripto çöküşü şüphesiz çeşitli kaybedenler yarattı. Önümüzdeki günlerde daha fazlası olabilir. En eski kripto paralar arasında olan bu altcoin için kritik bir destek bölgesi var. Ağ faaliyetlerindeki toparlanmaya rağmen mevcut negatif görünüm onun için daha fazla riske işaret ediyor. İşte detaylar.

Litecoin (LTC)

Altcoin, mevcut en eski kripto para birimlerinden biri ve uzun bir izin süresinin ardından son haftalarda faaliyetini artırdı. LTC, on-chain verilerde gözlemlenen büyük gelişmelerden sonra da dikkat çekiyor. LTC şu anda nerede duruyor? Litecoin'in Haziran ayındaki piyasa çöküşünden potansiyel bir kazanan olarak geleceğini kim düşünebilirdi? Litecoin'in bazı göz alıcı metrik performanslarından sonra durum şimdi ortaya çıkabilir. Şu anda piyasa değerine göre en büyük 20’nci kripto para olan LTC 50,1 dolardan işlem görüyor.

Altcoin, son 24 saatte %2,27 oranında değer kaybetmesine rağmen, boğalar 50 dolarlık psikolojik destek bölgesini savunmaya devam ediyor.

Litecoin (LTC) Yorum

6 Temmuz itibariyle %27'ye ulaşan ağ hacmindeki son artış fiyatın 50 dolar seviyesini korumasına önemli ölçüde katkıda bulundu. Mayıs ayı sonlarında tanık olunan büyük bir değişiklik, LTC'deki balina işlemlerinin sayısıydı. Sert düşüş koşullarına rağmen, balina aktivitesi o zamandan beri yükseldi ve şu anda yatay seyrediyor. Bu model, aşağıda verilen infografikte açıkça görülmektedir. Zirve sırasında, balina işlemleri 20 Haziran'da ciddi seviyelere ulaştı.

Litecoin'in sosyal hakimiyeti de birkaç saat içinde %4.620 gibi devasa bir artış gösterdi. Bu, Litecoin tarafından benzersiz bir başarı elde edildikten sonra geldi. Altcoin, on yıl boyunca sıfır kesintiyle hizmet verdi. Şu anda dünyanın en uzun süredir çalışan kripto para ağlarından biridir. Çoğu kripto para birimi, yatırımcılar için gerçekleşen getirilerle mücadele ederken, Litecoin bunun dışında bulunuyor. LTC için MVRV oranı aşırı değerlenmeye devam ediyor.

Ek olarak BitPay, Litecoin için başka bir başarıya işaret eden Haziran ödeme sonuçlarını yayınladı. Ödeme Sayısı metriğinde Bitcoin'den sonra %21,21 ile ikinci sırada yer aldı.

Şimdi Litecoin için ne beklemeliyiz? 50 doları koruyabilecek mi yoksa daha fazla düşüş mü yaşayacak? Mevcut piyasa koşullarının kısa vadede altcoinlerde yeni bir yıkıma sebep olması bekleniyor. Bu sebepten 50 dolar seviyesinin korunmasına şimdilik pek ihtimal verilmiyor. Son birkaç gündür kripto para piyasalarından yüksek CDD (eski, hold edilen Bitcoin’ler) ve türev borsalarına yüklü stablecoin girişi verileri geliyor. Birileri ciddi miktarda Bitcoin’i daha fazla düşüş yaşanmadan önce satmaya hazırlanıyor olabilir. LTC yatırımcıların özellikle akşam 21:00’da açıklanacak FOMC tutanakları sonrasında volatiliteye hazırlıklı olması gerekir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article