Popüler Altcoine Çok Ağır Eleştiriler! İlk 10 Kripto Para Arasında!

2 years ago 80

Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para arasında yer alıyor ve bugünlerde hakkında çok ağır ithamlar var. Stablecoinleri dışarı attığımda sıralamanın ilk 10’unda 8 kripto para bulunuyor. Bitcoin ve Ethereum lider konumlarını sürdürüyor. Ancak sonlardaki bu kripto para için hiç iyi şeyler söylenmiyor.

Solana (SOL)

Ethereum katili olarak ortaya çıkan birinci katman projelerden olan Solana (SOL) hız ve işlem maliyeti açısından son derece caziptir. Fakat Ethereum (ETH) çok sayıda katiline rağmen lider altcoin olma konumunu koruyor. Ethereum ilk altcoin değildi, ancak hep güçlü kaldı. Mevcut piyasa değeri 208 milyar dolar olan ETH, Litecoin, Dogecoin, Ripple ve Dash gibi varlıklardan sonra piyasaya sürülmesine rağmen en değerli altcoin oldu.

İşlem ücretleri, hız ve daha birçok gerekçeyle Ethereum için piyasaya rakipler sürüldü. Bunlar “Ethereum Killer” olarak adlandırılıyor ve Solana (SOL) en güçlü rakip olarak biliniyor. Ethereum topluluğunun önde gelenleri bu konuyu ele aldı. Ve Solana ile Ethereum’un karşılaştırılamaz olmasının nedenlerini vurguladı.

Solana (SOL) Saatli Bombadır

Ethereum'un konsensüs mekanizmasına güvenmesi, madenciliğin çevresel kaygıları ve PoW'a eşlik eden yüksek işlem ücretleri olmadan Ethereum blockchain çeşitliliğini çoğaltmak isteyen varlıkların ortaya çıkmasını teşvik etti. Bu tür varlıklardan biri Solana'dır. Solana ağı sıklıkla Ethereum ile karşılaştırılmıştır.

Ethereum savunucusu ve Cyber ​​Capital'in kurucusu Justin Bons, Ethereum'un neden Solana ile karşılaştırılmaması gerektiğini anlattı. Solana ağını geçtiğimiz aylarda rahatsız eden periyodik ağ kesintilerine atıfta bulunarak, “ETH, SOL'den farklı olarak tüm tarihinde ağ kesintisi yaşamadı” dedi.

Bons, iki yıl önceki olayları hatırlatarak “ETH'nin kurucuları, SOL'den farklı olarak asla yalan söylemezler” diyerek devam etti. Nisan 2020'de (Solana piyasaya sürüldükten sonra) Solana ekibi, SOL'un toplam dolaşımdaki 8,2 milyon token arzına sahip olduğunu belirtti, ancak daha sonra toplam dolaşımdaki arzın o sırada yaklaşık 20 milyon olduğu keşfedildi.

Bons, ETH'nin kendine özgü kusurları olsa da SOL projesini rahatsız eden sayısız sorun ve kötü tasarımın ETH'nin ilk günleriyle karşılaştırıldığında küçümsenmemesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Bons, Solana'yı tartışmayı alışkanlık haline getirdi. Son tweet'i, Solana projesini "yalanlar, sahtekarlık ve kötü tasarım" ile dolu olmakla suçlamasından altı gün sonra geldi. Solana Lab'ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, projesini savunmak için saatler sonra Bons'a yanıt verdi. Anca yine de Ethereum topluluğunun birçok üyesi Solana’yı bir saatli bomba olarak görüyor.

Read Entire Article