Popüler DeFi Altcoin Tehdit Altında! Fiyat Hedefleri!

2 years ago 86

DeFi alanındaki en iyilerden olan bir altcoin ciddi kayıplar yaşıyor. Peki ilerleyen günlerde nasıl bir performans izleyecek? Kripto para piyasaları artan enflasyon nedeniyle merkez bankalarının sıkılaşma politikalarını izleyerek önemli kayıplar yaşadı. Bitcoin yeniden 18.000 dolar seviyelerine indikten sonra birkaç gündür toparlanıyor.

Uniswap (UNI)

En büyük DeFi altcoinlerinden olan UNI ise yazı hazırlandığı sırada 6,56 dolardan alıcı buluyor. Son 24 saatte 6,48 dolar ile 6,71 dolar arasında hareket eden altcoin fiyatı ciddi hacim kaybı yaşadı. Yüzde 22 hacim düşüşüyle 117 milyon dolara düşen toplam UniSwap (UNI) işlemleri yatırımcılardaki ilgisizliği teyit ediyor. UNI bugün BTC karşısında %1,36 ve ETH karşısında %2,52 düştü.

3 Mayıs 2021 tarihinde 45 dolar seviyelerine ulaşan altcoin bugün ATH seviyesinin %85 altında fiyatlanıyor. Peki yatırımcıları ilerleyen günlerde neler bekliyor? DeFi kralının yaşadığı kayıplar sadece fiyatla mı sınırlı? Birçok rakibi neden ondan daha iyi performans gösteriyor?

Uniswap (UNI) Tehdit Altında

CRV gibi rakipleri 7 günlük dönemde %11 artarken UNI fiyatı zayıf kaldı. UNI yalnızca fiyat açısından düşük performans göstermekle kalmadı, Kilitlenen Toplam Değer (TVL) açısından konumu da tehdit altında. DeFiLlama'ya göre, Uniswap'ın TVL'si son otuz gün içinde değerinin %13,63'ünü kaybetti. Ayrıca, TVL'nin 10 Ağustos'ta 6.29 milyar dolar olmasına rağmen, projenin zincirleri, sıralamada dördüncü sırayı korumanın zorluğuyla yüzleşmeye hazırlıksız görünüyordu. Bugün ise TVL 5,65 dolar seviyesindedir.

Hakim momentum, yatırımcılar için rahatsız edici olabilir. Bu nedenle, UNI'nin tam olarak nerede durduğunu değerlendirmek akıllıca olacaktır. Santiment kısa süre önce UNI'nin Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değer (MVRV) durumunun iyi bir noktada olmadığını duyurdu. Mevcut -6.04'teki değer ile gerçekleşen değerin piyasa değerinden daha fazla olduğu açıktı. Bu durumda UNI, yatırımcıların satması için yeterli kar elde etmemiştir.

OBV ve RSI ise düşüşü teyit ediyor. Kısa vadede kazanç hedefleyen yatırımcıların 7,60 dolar ile 8 dolar aralığında daha net bir dönüş izlemesi faydalı olabilir. UNI yeniden yükseliş trendine girebilmek için 8,37 bölgesinin üzerinde kalıcılık elde etmelidir. 6,30 ve 4,6 dolar seviyeleri güçlü destektir. Uzun vadeli dirençler ise 9,64 ve 11,85 dolardır.

Read Entire Article