Popüler Giyim Markasından Önemli Metaverse Hamlesi! Bu Metaverse Coin’i Seçti

2 years ago 120
Popüler Giyim Markasından Önemli Metaverse Hamlesi! Bu Metaverse Coin'i Seçti

İspanyol merkezli giyim ve aksesuar markası Zara, hem sanal dünyanın içinde hem de dışında giyilmek üzere tasarlanan Lime Glam adlı yepyeni bir koleksiyonun lansmanını yaptı.

Zara, Metaverse’de İlk Solo Koleksiyonunu Piyasaya Sürdü

Giyilebilir ürünler hızla en son moda trendi haline geldikçe ve moda bilincine sahip kamuoyunun zihnine girdikçe, Zara gibi ana akım markalar dahil olmaya hevesli.

Decentraland, Somnium Space, Zilliqa ve diğerleri gibi alım satım platformları artık avatarlara hitap eden markalar için bir yuva sağlarken, biri gerçek hayattaki görünümünüz ve diğeri sanal benliğiniz için olmak üzere ikili olarak tasarlanmış daha fazla giyilebilir cihaz var.

Peki avatarlarımız fiziksel kişiliklerimizle nasıl birleşebilir? Kişiliğinizi metaverse‘de sergilemenin en kolay yolu, tarzınızı yansıtan giyilebilir ürünleri seçmektir.

Bir alıcı fiziksel versiyonu seçerse, dijital versiyona da erişerek satın alma sürecini kolaylaştıracaktır. Zara web sitesindeki özel bölüm, yeni Lime Glam koleksiyonunu giyen avatarları sergileyerek, herhangi bir ürünü satın almak isteyenlere ilham kaynağı oluyor.

Zara bu hamlesi ile birlikte Decentraland gibi en çok tercih edilen metaverse’ü değil Zepeto‘yu tercih etti. Zepeto, Gucci’nin Ağustos 2021’de Gucci Villa’yı başlattığı sanal sitenin aynısıdır. Platform ayrıca bu özel koleksiyon için bir fotoğraf kabini, dijital duvarlar ve bir zemin sunuyor.

Sanal Moda İvme Kazanıyor

3D tasarımlar sade bir tarza sahiptir ve mevcut moda taleplerini yansıtır. Moda ve güzellik markaları, endüstri metaverse potansiyelini benimserken, ürünlerinin sanal versiyonlarını denemekle meşgul. Tüketiciler bilinçli olarak dijital dünyalara giderek artan miktarda zaman harcadıkça, markalar fiziksel ürünlerine eklenen benzersiz deneyimler oluşturmakla ilgileniyor ve hatta zamanla bu kadar çok fiziksel satın alma ihtiyacının yerini alabiliyor.

Morgan Stanley’e göre, dijital lüks moda endüstrisi 2030 yılına kadar 50 milyar dolarlık piyasa büyüklüğüne ulaşma potansiyeline sahip. Daha fazla modası markası metaverse giriş yapmaya devam ettikçe, avatarların çeşitli moda öğeleri arasından seçim yapmaları için daha fazla fırsat olacak.

Read Entire Article