Popüler İsmin NFT Cüzdanı Hacklendi! Milyonlarca Liralık Kayıp!

2 years ago 203

NFT geçtiğimiz yılın ikinci yarısında popüler olmaya başlasa da sektöre çok daha erken giren isimler bulunuyor. Alemşah Öztürk bunlardan biri ve alanında oldukça başarılı bir isim, fakat bugün uyandığında büyük bir şokla karşılaştı.

Popüler İsmin NFT Cüzdanı Hacklendi

Hackerlar bundan yaklaşık 11 saat önce Alemşah Öztürk’ün cüzdanındaki tüm değerli koleksiyonları dip fiyatlardan satarak 42,4 Ethereum’u kendi hesaplarına aktardı. Satılan parçaların toplam değeri ise yaklaşık 128 Ethereum yani 392.000 dolardır. Yaklaşık 10 ayrı koleksiyondan çok sayıda parçayı cüzdanla birlikte ele geçiren saldırganlar bunları hızla satışa koydu. Öncelikle yaşadığı mağduriyetten dolayı Alemşah Öztürk’e Coin Türk ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yukarıdaki görselde tüm NFT’ler satıldıktan sonra biriken paranın cüzdandan transferini görüyorsunuz. Alemşah Öztürk üzücü hadiseyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Peki cüzdan nasıl ele geçirildi? Ethereum Name Service kullanan Alemşah Öztürk “alemsah.eth” cüzdan adresiyle zaten tanınıyordu. Yani anonim bir cüzdana sahip değildi. Ancak saldırganların cüzdana erişimi nasıl kazandığıyla alakalı bir detay bulunmuyor. Fake mailler, phishing saldırıları ve daha onlarca yöntemle hesap ele geçirilmiş olabilir. Bu tarz sorunlar yaşamamak için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. Discord üzerinden tanımadığınız kişilerden gelen ödül/kampanya ve benzeri mesajları okumadan silin. Katıldığınız kanalların botlarıyla aynı isimlerde sahte hesaplardan mesaj atabilirler, buna da dikkat etmeniz gerekiyor.
  2. Spam klasörünüze gelen maillere karşı son derece dikkatli olun. OpenSea ve benzeri pazaryerlerinden gelen maillerde eğer linkler bulunuyorsa bunlara tıklamayın. Sistemdeki profilinize direkt olarak internet sitesinin tamamını yazarak manuel giriş yapın.
  3. Cüzdanlarınızı bilmediğiniz internet sitelerine bağlamayın, doğrulama yapmayın.
  4. Ücretsiz gelen NFT parçalarıyla yapılan yönlendirmelerle de cüzdanlar boşaltılabiliyor. Bunlara karşı da dikkatli olmanız gerekir.
  5. Tüm varlıklarınızı tek bir cüzdanda tutmayın.
  6. Güvenlik kelimelerinizi mümkünse ezberleyin veya güvenli bir yerde saklayın. Bilgisayarınızda bu bilginin olması risklidir.

Alemşah Öztürk Kimdir?

Melek yatırımcı, girişimci, oyuncu ve birçoğunuzun bildiği gibi Fluffy Polar Bears NFT projesinin Selçuk Erdem ile kurucuları arasında yer alıyor. 2011 yılında Joe Biden tarafından takdir edilen ve örnek gösterilen Alemşah Öztürk, “4129” isimli ajansı sayesinde girişimcilik alanında adından söz ettirmişti.

Özellikle dijital ajansların yönetilmesine dair güçlü bir vizyonu var. Bir start-up gibi dijital pazarlama stratejileri oluşturan Alemşah Öztürk farkını ortaya koyarak ciddi başarılar elde etti ve dünyanın önde gelen ajanslarından Grey ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Read Entire Article