Popüler Kripto Para Borsası Kısıtlamaları Kaldırdı!

2 years ago 89

Mayıs ayında şiddetlenen kripto para çöküşü çok sayıda şirketi olumsuz etkiledi. Bir kısmı ise iflas etti. FTX CEO’su tarafından yapılan “bazı borsalar iflas gizliyor” açıklamasıyla birçok kripto para borsası para çekme işlemlerini askıya almıştı. Bunlardan biri bugün önemli bir duyuru yayınladı. Peki FUD bitti mi? Yatırımcıların ne yapması gerekiyor?

Zipmex Para Çekme

Güneydoğu Asya merkezli kripto borsası Zipmex, dalgalı piyasa koşulları ve finansal zorluklar nedeniyle bu hafta başında para çekme işlemlerini askıya almıştı. Borsa daha önce yaptığı duyuruda kullanıcı fonlarını dondurduğunu açıklamıştı. Platformda iki cüzdanlı sistem bulunuyor. Bu cüzdanlar yatırım cüzdanı ve Z cüzdanı olarak bilinir. Alım satım cüzdanı fiat para birimleri ve kripto para birimleri için para yatırmayı desteklerken, Z cüzdanı bu tür işlemlerde ödüller ve ikramiyeler sunarak para yatırmayı teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Cuma günkü güncellemeye göre, yalnızca yatırım (trade) cüzdanındaki işlemler etkinleştirildi. Z cüzdan işlevi, halen kısıtlanmaya devam ediyor. Zipmex borsasını kullanan yatırımcıların yeniden kısıtlama ihtimaline karşı temkinli olması gerekiyor. Terra çöküşünün ardından haftalar geçmesine rağmen direkt ve dolaylı etkilerini halen görmeye devam ediyoruz.

Zipmex İflas Söylentileri

Kripto para borsasının CEO'su Marcus Lim, Zipmex'in iflasla mücadele ettiği iddialarını reddetti. Lim, borsanın Coinbase'den stratejik bir yatırım aldığını açıkladı. Bununla birlikte, dijital varlık platformu, Bloomberg tarafından açıklandığı gibi, iflas eden bazı şirketlere parasını kaptırdı. Rapor, Zipmex'in Babel'e 48 milyon dolar ve Celsius'a 5 milyon dolar yatırım yaptığını ortaya çıkardı.

Özellikle, kripto borç veren tasfiye ile karşı karşıya olduğu için Celsius'ta işlemler durmuş durumda ve bilançoda ciddi bir açık bulunuyor. Zipmex haberlerinin ardından, Tayland Güvenlik ve Borsa Komisyonu'nun kripto hakkında daha katı düzenlemeler getirmeyi planladığı bildirildi. Ajansın Genel Sekreteri Ruenvadee Suwanmongkol, ana odak noktasının son derece değişken kripto para fiyatları arasında küçük yatırımcıları korumak olduğunu söyledi.

Read Entire Article