Popüler Kripto Para Borsasına Milyon Dolarlık Şok Ceza! Neler Oluyor?

1 year ago 63

Ticaret devi Robinhood, platformun 2020'de geçici olarak kullanımdan kaldırılmasına neden olan sorunlarla ilgili bir anlaşmada birden fazla eyalet düzenleyici kurumuna 10,2 milyon dolara kadar ödeme yapacak.

Robinhood'a Ceza!

Yatırımcıları kötü niyetli şahıslardan korumayı amaçlayan uluslararası bir kuruluş olan Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Derneği (NASAA) yeni bir basın açıklamasında, Robinhood'un "ana yatırımcılarına zarar veren operasyonel ve teknik arızalar" nedeniyle 10,2 milyon dolara kadar ceza ödeyeceğini belirtti.

Alabama, Colorado, California, Delaware, New Jersey, Güney Dakota ve Teksas'tan devlet menkul kıymetler düzenleyicileri ile birlikte Mart 2020 kesintilerinin ardından Robinhood hakkında bir soruşturma başlatan NASAA, ticaret platformunun çok sayıda eksikliği olduğunu tespit etti. Yapılan basın açıklamasına göre tespit edilen ihlaller şu şekilde:

Müşterilere, çok fonksiyonlu spread'leriyle ilişkili marj ve risk dahil olmak üzere yanlış bilgilerin ihmalkar bir şekilde dağıtılması. Makul bir şekilde tasarlanmış bir müşteri tanımlama programına sahip olmama. Müşterilere temel komisyoncu-bayi hizmetleri sağlamak için kritik öneme sahip teknolojiyi denetlemede başarısızlık. Müşteri sorularıyla ilgilenmek için makul şekilde tasarlanmış bir sisteme sahip olmama. Belirli opsiyon hesaplarını onaylamadan önce gereken özeni göstermemek. Gerektiğinde, tüm müşteri şikayetlerini FINRA'ya (Financial Industry Regulatory Authority) ve devlet menkul kıymetler düzenleyicilerine bildirmemek.

Robinhood Çalışmaları!

Kripto para borsası Robinhood cezayı ödeyecek olsa da, firma bulguları ne kabul etti ne de yalanladı. Robinhood ayrıca bağımsız bir uyumluluk danışmanı tutacak ve yerleşim yerlerine FINRA tarafından düzenlenen bir uyumluluk raporuna erişim sağlayaca. Basın açıklamasına göre, ticaret devi bir yıl içinde önde gelen eyalet Alabama'ya danışmanın tavsiyelerine uyduğunu veya tavsiyeleri etkin bir şekilde ele almak için adımlar attığını teyit edecek.

Öte yandan kısa bir süre önce kripto para dostu ticaret platformu, Apple'ın mobil işletim sisteminde meme token Shiba Inu (SHIB), lider altcoin Ethereum (ETH) ve Layer-2 ölçekleme çözümü gibi popüler dijital varlıkları destekleyen yeni bir kripto cüzdanını piyasaya sürdüğünü duyurmuştu.

Read Entire Article