Popüler Kripto Para Borsasında Kritik Ayrılık!

2 years ago 99

Piyasalarda aylardır devam eden düşüş çok sayıda kripto para borsasını zor duruma soktu. Popüler borsanın en büyük hissedarı ayrılık kararı aldı. Peki bu ayrılık kararının temelinde ne var? Kripto para borsaları Bitcoin fiyatındaki keskin düşüşten nasıl olumsuz etkileniyor? Colin Wu tarafından ortaya atılan iddianın detayları neler?

Huobi Borsası

Huobi'nin kurucusu Li Lin'in popüler kripto borsasındaki hissesini satmak istediği bildiriliyor. Yeni raporlar, Li Lin'in yıllar önce kurulmasına yardım ettiği şirketten ayrılmayı hedeflediğini iddia etti. Yönetici, Huobi'de %50'nin üzerinde çoğunluk hissesine sahiptir. Blockchain gazetecisi Colin Wu, Lin'in kripto para borsasındaki çoğunluk hissesini tasfiye etmeye karar verdiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Colin Wu, Lin'in hali hazırda borsanın %50’den fazlasına sahip olduğunu söylüyor.

Huobi, en büyük dijital varlık alım satım platformları arasında yer alıyor ve yakın zamana kadar hacim ve kullanıcı tabanı açısından ilk üç içinde iyi bir konumdaydı. Wu, Huobi'nin geçen yıl 1 milyar doların üzerinde kârla en karlı ikinci borsa olduğunu bile söyledi. Bununla birlikte, firma geçen yıl Çin'deki kısıtlamalar sebebiyle ciddi kullanıcı ve para kaybı yaşadı.

Kripto Para Borsaları Kemer Sıkıyor

Daha önce bildirildiği üzere Huobi, Coinbase, CryptoCom ve diğer kripto para borsaları zorunlu kemer sıkma önlemleri alıyor. Bu borsalar çalışanlarını önemli ölçüde azalttı. Huobi ise en büyük ortağını kaybetmenin eşiğine geldi. Wu'ya göre, Sequoia'nın Çin şubesi, Lin'den sonra Huobi'nin en büyük ikinci hissedarı. Wu'nun Twitter'daki raporunun ardından kripto topluluğu, kimin öne çıkıp Lin'in Huobi'deki hissesini alabileceği konusunda spekülasyon yapmaya başladı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı kendisi ve şirketi tarafından başlatılan son satın alma çılgınlığının ortasında FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried'in ilk talip olacağını düşünüyor. FTX, Haziran ayında 3AC’nin enkazı altında kalan BlockFi ve Voyager için acil kredi temini sağlamıştı. Dün ise FTX borsasının 25 milyon + 250 milyon dolarlık kredinin affı yoluyla BlockFi’yi satın alacağı iddiası dolaşıma sokuldu.

Read Entire Article