Popüler Metaverse Altcoin’in NFT Satış Hacminde Sert Artış

2 years ago 101

Oynadıkça kazan (P2E) türü Metaverse oyunu Axie Infinity, son yedi günde NFT satış hacminin yüzde 205 artmasıyla toparlanıyor gibi görünüyor. Projenin kurucu ortağı Jeff Zirlin, 7 Temmuz'da kişisel Twitter hesabından NFT arazi stake'inin güçlü bir şekilde benimsenmesine, Ronin köprüsünün yeniden açılması, indirmeler ve NFT satışları ile oyunun kayda değer yükselişine atıfta bulunarak projenin toparlanmakta olduğuna dikkat çekmişti.

NFT Hacminde Sert Artış

CryptoSlam'den alınan verilere göre, Axie infinity, son yedi gün içinde toplam 23 bin 100 alıcı vasıtasıyla 1.3 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirdi ve oyunun NFT hacminde bir haftada yüzde 205'lik artış görüldü.

Ani hacim artışına katkı sağlayan faktörlerden biri olarak, 4 Temmuz'da stake desteğinin başlatılmasının ardından Axie Infinity arazi NFT'lerine olan iştahtaki artış öne çıkıyor. Staking özelliği, arazi sahiplerinin oyunun yerel varlığı AXS token'ında haftalık ödüller kazanmalarını sağlıyor. Ronin Chain kaşifinden alınan verilere göre, bu yazının yazıldığı sırada dolaşımdaki 16 bin 794 arzın yaklaşık yüzde 91'inin stake edildiği görülüyor.

Proje, ayrıca Haziran ortasından itibaren 600 bin kayıtlı kullanıcıya ulaşan "Origin" isimli yeni oyun modunun bu ayki güncellemelerinden ikinci aşamasını da başlattı. Oyun, nihai bir küresel lansman öncesinde erken erişim modunda ve kullanıcıların oynanabilir Axie monster (canavar) NFT'leri ile birbirlerini toplamalarına, takas etmelerine ve birbirleriyle savaşmalarına imkan tanıyor. Güncellemenin oyundaki birçok hatayı düzelttiği de belirtiliyor.

Ronin Köprüsü İtici Güç Oldu

Artan NFT hacmi, muhtemelen 28 Haziran'da yeniden başlatılan Ronin köprüsünden kaynaklanıyor. Köprü, Axie Infinity için oluşturulmuş ve kullanıcıların oyun ile Ethereum ana ağı arasında varlıkları transfer etmelerini sağlayan bir yan zincirdir (side-chain). Köprü, 600 milyon dolarlık büyük hack saldırısının ardından Mart ayının sonundan beri kapalıydı. Buna rağmen, geçen hafta hacimdeki yüzde 205'lik artış, Axie Infinity'yi bu zaman çerçevesi içinde yalnızca 18'nci en çok satış yapan NFT projesi olarak konum almasını sağladı. Bu toparlanmaya rağmen proje, 2021'in sonlarında listelerdeki zirvesinden oldukça uzakta.

Axie Infinity ekosistemi, ilginin 2021'nin Kasım ayında zirveye ulaşmasından bu yana uzun bir düşüş trendinde. O ay, projenin 753.9 milyon dolarlık NFT satışları ürettiğini görüldü ve AXS token'ı 164,90 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Haziran ayı itibariyle, NFT satışları sadece 3.1 milyon dolara ulaşırken, AXS token'ı ATH'inden yüzde 91,4 düşüşle 14,18 dolardan işlem gördü.

Oyuncuyu tutma ve oyun ömrünün proje için çok önemli sorunlar olarak görülmesiyle birlikte, Axie Infinity ekibi son zamanlarda ekosistemi genişletmenin yollarını araştırıyor. Axie Infinity ekibi, 9 Temmuz tarihli bir blog yazısında vizyonunun Star Wars, Final Fantasy veya Lord of the Rings gibi ikonik dizilere benzer kapsamlı bir bilgi birikimine sahip bir "tüm oyun evreni" yaratmak olduğunu belirtti.

Ekip, oyunun bir parçası olarak, oyun odaklı merkeziyetsiz özerk organizasyon (DAO) Strider ile ortaklaşa oyunun hayali dünyası "Lunacia"nın arkasındaki hikayeyi oluşturmaya odaklanan içeriği yayınlayacak.

Ekip, ayrıca kısa süre önce topluluk büyümesini teşvik etmeyi amaçlayan "Lunacian Kodları, Yaratıcı Programı ve bir arkadaşlık işbirliği" adı verilen üç yeni program başlattı. İlk iki program, yönlendirmeler ve içerik oluşturma yoluyla kullanıcıları ödüllendirmeye odaklanırken, üçüncüsü bir içerik oluşturucu akademisinin parçası olarak 200 kişi için fon sağlıyor.

Read Entire Article