Popüler Müzik Platformu, Roblox İle Ortak Oldu! İşte Dikkat Çeken Metaverse Hamlesi

2 years ago 109
Popüler Müzik Platformu, Roblox İle Ortak Oldu! İşte Dikkat Çeken Metaverse Hamlesi

Popüler müzik veri akışı ve podcast platformu Spotify, Roblox ile ortaklığı sayesinde metaverse odaklı bir girişim başlatan son büyük şirket oldu. İşte Spotify’ın ortaklığı ve metaverse hamlesinin detayları…

Spotify Metaverse’e Giriyor

Dünyanın en büyük müzik veri akışı ve podcast platformlarından biri olan Spotify, yakın zamanda yeni bir duyuru yayınladı. Spotify, yayınladığı bu duyuru ile birlikte metaverse‘e adım attığını açıkladı.

Şirketin yeni girişimi, geçen hafta paylaşılan bir dizi tweet’te vurgulandığı gibi, kullanıcıları için çeşitli etkileşimli deneyimler içeren bir “Ses Cenneti” yaratmayı amaçlıyor.

Bu sayede günümüzün en büyük müzik akışı ve podcast hizmeti olan Spotify, bu sektörde metaverse‘i keşfeden ilk şirket oluyor. Bu ise, dijital ortamlar oluşturmada çok başarılı olan ve kullanıcıların bu yeni segmentte deneyimler geliştirmelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyan bir açık dünya MMO oyunu olan Roblox sayesinde mümkün oldu.

Mart ayında platform, web 3.0 odaklı girişimleri sayesinde yılın en devrimci 528 şirketi listesinde yer aldı. Bununla birlikte, Spotify’dan önce Nike, Ralph Lauren ve Visa gibi büyük küresel markalar, Roblox ile ortaklaşa metaverse girişimleri başlattığını duyurmuştu.

Spotify Adası

Spotify’ın adasına erişen Roblox kullanıcıları, akış platformundan özel içeriğin kilidini açmak için etkileşimli görevler gerçekleştirebilecek. Örnek olarak, çevreye dağılmış kalp simgelerini toplayabilir, ardından bu öğeleri ürünlerle değiştirebilir.

Ayrıca Spotify‘ın bu hamlesi, kullanıcılara sanatçılarla olan etkileşimleri için benzersiz fırsatlar sağlayacaktır. Buna ek olarak, teknik bilgisi olanlar için Soundtrap ile kendi müzik parçalarını ve beat’lerini oluşturmaları da mümkün olacak.

Bir Spotify sözcüsü konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Bu etkileşimli dünya aracılığıyla, hayranların bağlantı kurabilecekleri ve birlikte yeni sesler yaratabilecekleri, dijital alanlarda takılabilecekleri ve özel sanal ürünlere erişebilecekleri bir yer yaratıyoruz. Spotify Island, her şeye sahip bir ses cennetidir.

Son olarak Spotify, sanatçıların ve müzik yaratıcılarının da metaverse’den yararlanabileceklerini vaat ederken, şirket, müzisyenlere kendi sanal ürünlerini yaratma ve bu ürünleri hayranlarına satma şansı sunmayı amaçlıyor.

Read Entire Article