Popüler Play-to-Earn Platformundan Yeni Rekor: 4 Milyar Doları Aştı!

2 years ago 118

Ethereum tabanlı play-to-earn oyun platformu Axie Infinity, tüm zamanların NFT satışlarında 4 milyar doları aşarak yeni bir rekora imza attı.

Axie Infinity’den 4 Milyar Doları Aşan Rekor Satış

Vietnamlı yazılım stüdyosu Sky Mavis tarafından geliştirilen Axie Infinity, 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana kaydedilen NFT satışlarında 4 milyar doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Ancak toplam NFT satışlarında yeni bir rekora imza atılsa da platformdaki NFT satışları son 1 haftalık zaman diliminde ortalama %40’lık bir düşüş kaydetti. Son 24 saat içerisinde ise Axie Infinity’de 2,2 milyon dolarlık satış gerçekleşti. Üstelik Ocak ayı boyunca Axie Infinity, son 30 günlük NFT satışlarında ilk on proje arasında son sıralarda yer aldı.

Son Haftalarda NFT Satışları Düşüşte

NonFungible verilerine göre NFT satışları, son dönemlerde önemli ölçüde düşüşe geçti. Ağustos 2021’de kaydedilen rekor işlem hacimlerinden bu yana NFT’ler, henüz o ivmeyi yakalayamadı. Ancak NFT platformları, son dönemlerde kripto para ekosistemi dışından çok sayıda kullanıcıyı kendine çekmeyi başardı. Çok sayıda kurumsal şirket te bu alanda çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı. Twitter, yakın bir zaman önce Twitter Blue abonelerine yeni NFT profil resmi özelliğini duyurdu. Yine yakın zamanda bir başka popüler sosyal medya platformu olan Reddit’in de NFT profil resmi özelliğini test ettiği haberleri bildirildi.

Read Entire Article