Popüler Şaka Para Birimi, Tartışmalı Reklam Kampanyalarına Devam Ediyor!

2 years ago 113
Popüler Şaka Para Birimi, Tartışmalı Reklam Kampanyalarına Devam Ediyor!

Lider şaka para birimi Dogecoin‘in rakibi Floki Inu, Londra’da “agresif” olarak adlandırdığı bir pazarlama kampanyası başlattı ve şehrin tren istasyonlarına ve ünlü kırmızı otobüslerine reklamlar yerleştirdi.

Floki Inu, yeni kampanyasını 23 Nisan Pazartesi gününden itibaren “halkın kripto para biriminin” 100 otobüsün üzerinde ve şehrin metro istasyonlarındaki 203 afişte reklam vermeye başlayacağını belirten bir blogda duyurdu.

Floki Inu (FLOKI) Reklam Kampanyalarına Devam Ediyor

Popüler şaka para birimi Floki Inu için başlatılan bu yeni reklam kampanyası, 2021’in sonlarında, şehrin demiryolu ve otobüs ağlarındaki tüm kripto para birimi reklamlarını yasaklamaya çalışan Londra meclis üyesi Sian Berry ile karışıklığa neden olan benzer bir pazarlama saldırısının ardından geldi.

Floki Inu’nun son reklam kampanyasındaki “DOGE‘yi kaçırdın mı? Floki‘yi al sloganı bütün dikkatleri üzerine çekti. Öyle ki bu reklamın ardından Berry, kripto para birimlerini kumarla karşılaştıran bir tweet yayınlayarak, kamu hizmetlerinin “riskli” planların reklamını yapmaması gerektiğini belirtti.

Ayrıca FLOKI‘nin bu kampanyası o kadar olumsuz bir ilgi gördü ki, Birleşik Krallık’ın Reklamcılık ve Standartlar Kurumu (ASA) müdahale etti ve 2 Mart’taki bir kararla tüketicilerin kaybetme korkularının sömürüldüğü, kripto para birimine yapılan yatırımı önemsizleştirdiği ve tüketicilerin deneyimsizliğinden yararlanıldığı nedeniyle bu reklamı yasakladı.

FLOKI Ekibi Geri Adım Atmıyor

Ancak Floki Inu’nun Pazarlama Direktörü Sabre, yaptığı açıklamada, düzenleyicilerin bu reklamları engellemesine rağmen ekibin geri çekilme niyetinde olmadığını vurguladı.

Sabre, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Bir anlamda bu ikinci Londra kampanyası, ekibimiz çığır açan projemizi halka duyurma hakkı için mücadele ettiğinden dolayı Floki ve bir bütün olarak kripto para sektörü için birinciden daha büyük bir kazanç.

Bazıları burada tamamen yasaklanmamızı istedi ve kripto karşıtı gündem, karalama kampanyaları ve yanlış bilgilendirme yoluyla baskılar uygulamaya devam ediyor. Ancak Floki Ekibi ne olursa olsun her zaman yanımızda olacak.

Buna ek olarak bu yıl Ocak ayının başlarında ASA, İngiltere’de reklam veren kripto şirketlerine yönelik bir dizi yasakla devam etti. Regülatör, yatırımın riskini belirtmediği için Crypto.com‘dan Bitcoin satın alma kolaylığını ve getiri ödülleri kazanmayı teşvik eden iki reklamı yasakladı.

Ayrıca Aralık 2021’in ortalarında, altı kripto firması, ASA tarafından “tüketicilerin deneyimsizliğinden yararlanmak” ve ayrıca kripto yatırımı riskini gösteremedikleri için reklam yasaklarıyla karşı karşıya kaldı.

Read Entire Article