Popüler Teknoloji Şirketi CTO’sundan Kripto Para Açıklaması: Asla İnanmadım!

1 year ago 62

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dünyaca ünlü üretici firma olan Nvidia'nın baş teknoloji sorumlusu (CTO) Michael Kagan, kripto para birimlerinin topluma faydası konusunda şüpheci olduğuna dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çarpıcı Kripto Para Açıklaması!

Nvidia'nın grafiklerinin kripto para madenciliği yapmak için kullanımını ChatGPT gibi yapay genel zeka araçlarına güç vermekle karşılaştıran The Guardian, Michael Kagan git gide popülerleşen kripto para piyasaları hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. Tanınan isim açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bütün bu kripto para birimleri, paralel işlemeye ihtiyaç duyuyordu ve Nvidia en iyisiydi, bu yüzden insanlar onu bu amaç için kullanmak üzere programladılar. Bir sürü şey satın aldılar ve sonunda topluma faydalı hiçbir şey getirmediği için çöktü. ChatGPT ile artık herkes kendi makinesini, kendi programını oluşturabiliyor; ona ne yapacağını söyle ve o yapsın. İşler istediğiniz gibi gitmezse, ona 'Ben farklı bir şey istiyorum' diyorsunuz.

Nvidia'nın Kripto Faaliyetleri!

Michael Kagan, The Guardian'a, Nvidia'nın grafik kartları için talep oluşturan kripto para madenciliği konusunda ayrıca şunları söyledi:

Kripto paranın insanlık için iyi bir şey yapacak bir şey olduğuna asla inanmadım. Bilirsin, insanlar çılgınca şeyler yaparlar ama senin eşyalarını alırlar ve sen de onlara satarsın. Ancak şirketi her ne ise onu desteklemesi için yönlendirmiyorsunuz.

Geçen yıl Mayıs ayı içerisinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyaca ünlü üreticinin 2018 mali yılında kripto para madenciliğinden elde ettiği önemli gelirleri yeterince açıklamaması nedeniyle Nvidia ile olan suçlamaları çözüme kavuşturduğunu duyurmuştu. Belirtilen anlaşmayı açıklayan SEC, Nvidia'yı kripto para madenciliğinden elde edilen gelirleri eksik bildirmekle ve önemli satış artışını oyunlara atfetmekle suçladı. Ayrıca The Verge tarafından hazırlanan bir rapora göre Nvidia, SEC ile 5,5 milyon dolar değerinde ciddi anlamda büyük bir meblağ ile anlaştı.

Read Entire Article