Princeton Üniversitesi’nde Büyük Şaşkınlık! CFTC Başkanından Kritik Bitcoin ve Ethereum Yorumu!

1 year ago 69

FTX krizi nedeniyle kripto para sektörü zor bir dönemden geçerken, Princeton Üniversitesi'nde yapılan bir konferans ilginç açıklamalara şahit oldu.

CFTC Başkanı, Neden Çark Etti!

Önde gelen dergilerden Fortune'un haberine göre ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Rostin Behnam, Princeton Üniversitesi'nde yalnızca davetlilerin katılabileceği bir kripto para etkinliği sırasında Bitcoin'in (BTC) emtia olarak görülebilecek tek kripto para olduğunu iddia etti. Behnam, Ekim ayında yaptığı açıklamada Ethereum'un (ETH) da emtia olarak nitelendirilebileceğini söylemişti. Yöneticiden gelen tezat açıklamalar, şaşkınlık yarattı. CFTC başkanı, bu kritik toplantıda hangi kripto paraların emtia olarak görülmesi ve hangilerinin menkul kıymet olarak nitelendirilmesi gerektiği sorusuna cevap verdi. CFTC başkanının ETH hakkındaki yorumlarından geri adım atması, ABD düzenleyicilerinin yoğun incelemesinin ve yolsuzluk suçlamalarının ardından geldi. Cumhuriyetçi milletvekilleri, SEC başkanını "düzenleyici tekel elde etmek için" FTX ile koordinasyon sağlamakla suçladı.

Kanun kapsamında hangi kripto para birimlerinin emtia olarak nitelendirildiği tartışması uzun süredir devam ediyor. Bitcoin, gerçek merkeziyetsiz doğası nedeniyle genel olarak menkul kıymet olarak görülmezken, Etherum ve diğer birkaç kripto para biriminin durumu tartışmalı bir konu oldu. Ripple, bu nedenle SEC tarafından dava edildi. XRP, yasal süreçte büyük darbe aldı. SEC, FTX kripto para borsasının çöküşünün ardından, öncelikle borsa ile olan ilişkisi nedeniyle kendisini büyük bir fırtınada buldu. .

SEC'e Ağır Suçlama!

CFTC, Dijital Mal Tüketici Koruma Yasası (DCCPA) olarak adlandırılan taslak ile kripto para sektörüne yönelik yeni bir yaklaşıma hazırlanıyor. ABD'de özellikle SEC ve CFTC arasında önemli bir rekabet yaşanıyor. Behnam, komitenin sınırlı gözetim yetkilerine sahip olduğunu söyledi ve "mevcut regülasyonu" kusurlu bir sistem olarak eleştirdi. Yönetici  daha iyi bir denetim ve düzenleme için işbirliği çağrısında bulundu.

CFTC başkanının da katılacağı ve  kripto borsası FTX'in çöküşünü ve bu fiyaskodan çıkarılan dersleri tartışacağı 1 Aralık'ta bir kongre oturumu yapılacak. Eski CEO Sam Bankman-Fried'in ABD'li politikacılarla yakın bağları ve CFTC'nin birincil kripto düzenleyici kurum olma  yönündeki lobicilik çabaları, kripto topluluğundaki birçok kişi tarafından sorgulandı. Yakın tarihli bir raporda ayrıca 8 ABD'li kongre üyesinin SEC'in FTX'i soruşturmasını engellemeye çalıştığı iddia edildi.

Read Entire Article