Projeler Konuşacak! Analist: 2 Altcoin’de Emekler Meyvesini Vermeye Hazır!

2 years ago 88

ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Adria Cimino, uzun vadede yatırımcıların radarında olması gereken popüler iki altcoin projesine dikkat çekti.

Ethereum: ''Birleştirme'', Yeni Bir Çağ Açacak

Kripto para piyasası, yüksek enflasyon ve Fed'in faiz artırımları nedeniyle ağır darbe aldı. Uzmanlar, ayı piyasasının tahmin edildiğinden daha uzun sürebileceğini iddia ediyor. The Motley Fool analistlerinden Adria Cimino'ya göre, bu süreçte yatırımcıların odaklanması gereken nokta kısa vadeli grafiklerden ziyade projelerin hayata geçirdikleri güncellemeler ve ortaklıklar. Çünkü, uzun vadede fiyatı belirleyecek faktörler değişebilir. Bu noktada, analist Ethereum'a (ETH) dikkat çekiyor. Ethereum, zirvesinden  %71 düştü. Ethereum, merkeziyetsiz uygulamalar ve NFT'ler dünyasında zaten lider konumda. Bu dinamikler, ETH'nin geleceği için hayati öneme sahip. Analiste göre, Ethereum en büyük kusurunu giderme yolunda heyecan verici adımlar atıyor.

Şu anda, Ethereum'un en önemli sorunu hız ile ilgili. Bu kritik problem, ağda tıkanıklığa, yavaş işlemlere ve yüksek işlem ücretlerine yol açıyor. Tüm bunlar, Ethereum'un işlemleri doğrulama biçiminden kaynaklanıyor. Ethereum, şu anda iş kanıtı yönteminden hisse kanıtı yöntemine geçiş sürecinde. Ethereum'un büyük güncellemesindeki bu adıma ''Birleştirme'' adı verilir. Bu önemli güncelleme, bu yaz gerçekleşecek. Analiste göre, daha hızlı, daha ucuz bir Ethereum, açıkçası daha fazla kullanıcı ve yatırımcıyı çekebilir. Birleştirme sorunsuz hayata geçerse, Ethereum'un fiyatının ivme kazanması kaçınılmaz. Analist, ayı piyasasının etkisi azalmaya başladığında lider altcoin'in yeni zirvelere ulaşabileceğini öngörüyor.

Cardano: Bilimsellik ve Araştırma Odak Noktası!

Cardano (ADA), son zamanlarda yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. ADA, zirvesinden %66 değer kaybetti. Ancak, uzmanlara göre ekosistemdeki güncellemeler ADA için uzun vadede parlak bir geleceğe işaret ediyor. Analiste göre, Cardano, mevcut ayı piyasasında bocalıyor ancak projedeki misyon ve araştırma odaklı bakış açısı sayesinde ADA, uzun vadede yatırımcılarının yüzünü tekrar güldürebilir. Analist, katalizör olarak Hydra güncellemesine işaret ediyor Hydra ila Cardano, verimi en üst seviyeye çıkarmayı, düşük veya sıfır maliyet sistemini desteklemeyi hedefliyor. Güncelleme, Cardano'yu daha hızlı, birlikte çalışabilir ve daha güvenli hale getirecek. Bu yükseltme ayrıca geliştiricilerin dApps olarak bilinen yeni merkeziyetsiz uygulamalarla Cardano blok zincirinin üzerine inşa etmeleri için daha fazla fırsat sunacak.

Cardano, Hydra güncellemesini bir “katman 2 ölçeklenebilirlik çözümü” olarak tanımlıyor. Bu güncelleme, Cardano’nun gelecekte hız veya performans kaybı yaşamadan daha fazla yatırımcı, daha fazla geliştirici ve daha fazla uygulama ekleyebileceği anlamına geliyor. Cardano CEO'su Charles Hoskinson’ın vurguladığı gibi, yeni güncelleme tamamen ölçeklenebilirlik ve ADA’yı tutan 3 milyondan fazla benzersiz cüzdan için performansı iyileştirmeyi hedefliyor. Hoskinson, her şey plana göre giderse Cardano’nun teorik olarak saniyede 1 milyondan fazla işlemi gerçekleştirebileceğini açıkladı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, günümüzün en hızlı blok zinciri Solana (SOL)  saniyede yaklaşık 65.000 ila 70.000 işlem gerçekleştirebilir.

Read Entire Article