PUBG’den Blockchain Oyunu Hamlesi: NFT’lerle Oyna Kazan!

2 years ago 118

Popüler takımlar arası savaş oyunu PUBG, Play to Earn (P2E) yeni Oyna Kazan mantığında bir blockchain oyunu geliştirmek için Solana Labs ile işbirliği yapıyor. Oyunun yapımcısı Krafton, bu hamlesiyle kripto evrenindeki varlığını genişletiyor.

NFT’lerle Oyna Kazan

PUBG, açıklamayı Çarşamba günü yaparken oyunun içerisinde NFT’ler olacağını da söylüyor. Benzersiz token olarak bilinen NFT’ler, PUBG’nin yeni blockchain tabanlı oyununda yer alarak oyuncuların para kazanmasına katkıda bulunuyor.

Diğer yandan Solana Labs hem hali hazırda kendi geliştirdikleri metaverse oyunlarla hem NFT projelerine Solana ağında verdikleri destekle Ethereum (ETH)’ye meydan okumaya devam ediyor. Solana, işlem hızı ve gas fee’lerinin ucuz olmasıyla birçok firma tarafından tercih ediliyor ve piyasaya meydan okuyor. Bununla beraber Solana’yı kripto borsası olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried gibi popüler isimler de destekliyor.

Oyun İçi Satın Alım Evriliyor

PUBG gibi savaş oyunlarının genellikle mantığı aynı şekilde ilerliyor. Takım kuruluyor, eşleşiliyor ve her turda takımda galipler olmaya çalışıyor. Burada dikkat çeken PUBG gibi oyun içi satın alımlardan büyük meblağda para kazanan oyunların da artık play to earn oyunlara evrilmesi oluyor. NFT’lerin de içinde bulunduğu oyna kazan modeli blockchain oyunları, giderek trend haline geliyor. Bir analitik platformu olan DappRadar, blockchain sektörünün %50’sini blockchain oyna kazan oyunlarının oluşturduğunu söylüyor. Hatta platform, bu oyunların yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırım aldıklarını da belirtiyor.

Bu gelişmenin dışında Krafton, geçen ay dijital avatarların etkileşime gireceği bir metaverse platformu geliştireceklerini de açıklamıştı. Krafton, Solana Labs ile işbirliği kurarak rakiplerinin sahip olduğu blockchain oyun pastasından hakkı olan dilimi almaya hazırlanıyor. Ayrıca Netmarble oyun şirketi de blockchain tabanlı oyna kazan oyunu çıkaracağını belirtiyor. Buna ek olarak Wemade firması da MIR4 adlı bir blockchain savaş oyunu geliştirmesiyle dikkat çekiyor.

Read Entire Article