Rapor: Rusya Kripto Para Görüşmelerini Gizli Yürütüyor!

2 years ago 154

Batı ittifakının yoğun ambargosu altında zor günler yaşayan Rusya’nın pek şansı yok gibi görünüyor. Kripto paralarla alakalı geçtiğimiz dönemde birbirinden farklı açıklamalarda bulunan Rus yetkililer artık endüstriye daha ılımlı bir yaklaşım sergileyebilir. Son gelen bilgilere göre görüşmeler gizli devam ediyor.

Rusya Kripto Para

Rusya Merkez Bankası’nın, ülkeye karşı sarsıcı yaptırımlarla uğraştığı için borsaların dijital varlık piyasasına girmesine izin vermeyi önerdiği bildirildi. Bu hamle, kripto para birimlerine yatırım yapmak için alternatif seçeneklere sahip yatırımcılara kolaylık sağlamak için geldi. Rusya, Ukrayna’yı işgali nedeniyle Batı tarafından katı ekonomik yaptırımlara maruz bırakıldı.

Rapora göre, Rusya Merkez Bankası bu teklifi kripto varlıklarla ilgilenen bir grup farklı borsa, broker ve operatörle yaptığı toplantıda yaptı. Moskova Borsası’nın bazı kuruluşlarının, Saint Petersburg Menkul Kıymetler Borsası’nın ve diğer yetkililerin CBR temsilcileriyle gizlice görüştüğünü, tüm tarafların, otorite tarafından çerçevelenen yasalar dahilinde kripto varlıklara yatırımı düzenleme ve geliştirme planlarını tartıştığını ekledi.

Rus hükümeti kapsamlı kripto düzenlemesini geçirmeyi düşünüyor.

Kripto Paralar Yasallaşacak Mı?

Kommersant’a göre, bir kaynak, toplantıya katılan finans sektöründen kişilerin önerilen fikri desteklediğini açıkladı. Öte yandan, bilgi sistemi operatörleri teklif konusunda şüpheli görünüyor. Bununla birlikte, sürecin sonunda kripto paraların kullanım durumunu artırması bekleniyor. Rapora göre Moskova Borsası Yetkilileri bu fikri beğendi ve ileriye götürmekten bahsetti.

ABD hükümeti, diğer ülkelerle birlikte Rus ekonomisini birden fazla yaptırımla tamamen yok etmeyi hedefliyor. Son zamanlarda ABD Hazine Dış Varlıklar Kontrol Departmanı, Rusya’nın kripto para madenciliğini geliştirmek için doğal kaynaklarını kullanabileceğini iddia etti. Ayrıca Rusya merkezli bir kripto para madenciliği şirketi de yaptırım listesine alındı.

Rusya’nın başlattığı savaş küresel ölçekte birçok sorunu beraberinde getirdi. Artan yakıt fiyatları, zaten yükselen küresel enflasyonun ivme kazanması ve daha fazlası kripto paraları da içine alan risk varlıklarını tehdit ediyor. ABD doları endeksi (DXY) 2020 yılından bu yana ilk defa 103 bölgesini gördü. FOMC toplantısına günler kaldı ve başta ABD olmak üzere en güçlü ekonomiler faiz artışlarına çoktan başladı.

Read Entire Article