Recep Tayyip Erdoğan: “Gençlik Metaverse İle Bir Kaç Adım Öne Çıkacak!”

2 years ago 129

Bugün gerçekleşen ‘Forum Metaverse’ programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen etkinlikte Erdoğan teknoloji ile ilgili önemli ifadelere yer verdi. Erdoğan’ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

  • Meta projeler, Web 3.0 denen çok daha kapsamlı, çok daha kuşatıcı bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan yalnızca biridir.
  • Metaverse ve benzer mecralar, torunlarımızı da aşıp onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz bir parçası olacak.
  • Dijital dünyada aslolan kendi gücümüzdür. Daha önce Teknofest gençlik demiştik şimdi gençlik metaverse ile bir kaç adım öne çıkacak.
  • Önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi ilan ediyorum.
  • Web 3 ve metaverse gibi gelişmeler, dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor.

Tüm bunlara ek olarak Erdoğan yaptığı açıklamalarda, “gelecek onu tasarlayana aittir” sözünü çok isabetli bulduğunu da ifade etti. Dolayısıyla Erdoğan, metaverse’ün Türkiye için önemli olduğunu düşünüyor. Ayrıca bir dijital seferberlik ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, “Ülkemizin potansiyeli kendi Silikon Vadisini oluşturacak düzeydedir.” sözlerine de yer verdi.

Öte yandan yapılan açıklamalara göre bu toplantı ile dünyada bir ilk gerçekleşti ve ilk defe bir devlet başkanı, metaverse konulu bir etkinliğe katılmış oldu. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, “AK Parti olarak alanında ilk olacak bir etkinliği düzenliyoruz. Dünyada ilk defa bir siyasi parti, bir Cumhurbaşkanının teşrifleriyle metaverse kavramını tartışıyor olacak.” sözlerini kullandı.

Read Entire Article