Rekor Kıran Meme Token! Dogecoin Rakibi Altcoin Zirvede!

2 years ago 90

Kripto para piyasaları olumsuz makro ekonomik gelişmelerin etkisiyle istikrarsızlığını sürdürüyor.  En büyük kripto para 24.200 dolar direncinin üzerinde tutunamadığı için 21.800 dolardan alıcı buluyor. Bu hafta yapılacak FED toplantısı ise yatırımcıları tedirgin ediyor. Fakat popüler meme token temmuz ayında yeni bir rekor kırdı. İşte detaylar.

Shiba Inu (SHIB) Haberleri

CoinMarketCap verilerine göre, yeni SHIB sahiplerinin sayısı son haftalarda istikrarlı bir şekilde arttı. SHIB sahibi benzersiz adres sayısı temmuz başında 1,19 milyonun altında bulunuyordu. Yazı hazırlandığı sırada ise SHIB sahibi olan cüzdan sayısı 1,21 milyona yükseldi. Temmuz ayında önemli bir artış yaşayan SHIB yatırımcı sayısı 29 Haziran'dan bu yana neredeyse her gün arttı. 25 Temmuz itibariyle, mevcut SHIB sahiplerinin sayısı 1.212.692'dir.

Aynı dönemde SHIB fiyatı 20 Temmuz'da 0,0000096 dolar seviyesinden 0,00001297’ye kadar yükseldi. Yazı hazırlandığı sırada, Shiba Inu fiyatı CoinMarketCap'e göre son 24 saatte %3,88 düşüşle 0,00001124 dolardan alıcı buluyor.

SHIB Token

Popüler Dogecoin (DOGE) rakibi meme token diğer alternatiflerinin aksine Dogecoin’in piyasa değerine göre kısa süreliğine de olsa geçebilmiş tek altcoindir. En büyük 2000 Ethereum balinası tarafından tutulan en büyük altcoin olan SHIB 0,0000075 dolardan bu yana balinaların yoğun ilgisiyle karşılanıyor. ATH seviyesine ulaşacağı yolculuk da geçtiğimiz yıl birkaç balinanın yaptığı yüklü alımlar sonrasında başlamıştı.

Geçen hafta, Filipinler merkezli kripto borsası Coinsph, SHIB listelemesi yaptı. Kripto borsası 2014'ten beri faaliyet gösteriyor ve 10 milyon kullanıcıya sahip, ülkesindeki merkez bankası tarafından regüle edilmiş bir borsanın Shiba Inu (SHIB) listelemesi oldukça önemli bir gelişmedir. Bangko Sentral ng Pilipinas, borsayı lisanslı bir platform olarak tanıdı.

Son 24 saatte yakılan SHIB miktarı ise %14 düşüşle 85 milyona geriledi. Piyasa değeri 6,7 milyar dolar olan meme token bugüne kadar 410,374,687,771,204 SHIB yaktı.

Meme tokenler diğer altcoinlere göre daha yüksek volatilite içerdiği için yatırımcıların SHIB ve alternatiflerine yaklaşımlarında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Birçok Dogecoin alternatifi altcoin rugpull ve diğer olumsuzluklarla gündeme geldi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article