Reuters’ın 400 Milyon Dolarlık Bomba Binance İddiası İçin Açıklama Geldi!

1 year ago 34

Reuters'in Binance'in sözde bağımsız iştiraki Binance.US'ten CEO Changpeng Zhao tarafından kontrol edilen başka bir şirkete gizlice 400 milyon doların üzerinde para aktarıldığına dair bomba etkisi yaratan haberin ardından açıklama geldi. Kripto para borsası Binance'ın ABD kolu Binance.US, 17 Şubat'ın ilk saatlerinde yaptığı açıklamada düzenli denetimlere tabi tutulduğunu, 2021 yılında platformu üzerinde faaliyet gösteren ve bir Binance.US hesabından 400 milyon doların üzerinde para aldığı iddia edilen yatırım şirketinin varlığını kabul etti.

Binance.US'den Yapılan Açıklama

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın ABD kolu Binance.US, kripto para borsasından gizlice 400 milyon dolar para aldığı iddia edilen Merit Peak adlı bir piyasa yapıcı şirketin kendi platformu üzerinde faaliyet gösterdiğini kabul etti. Reuters'in paranın 2021'in ilk üç ayında borsanın ABD'deki iştirakinin banka hesabından çekildiğini söyleyen habere yanıt veren Binance.US, "Binance.US platformu üzerinde faaliyet gösteren Merit Peak adlı bir piyasa yapıcı şirket vardı ancak 2021'de platformdaki tüm faaliyetlerini durdurdu" dedi.

"Binance.US hiçbir zaman müşteri fonları ile alım satım yapmamıştır ve yapmayacaktır" denilen açıklamada, "Binance.US banka hesaplarına yalnızca Binance.US çalışanlarının erişimi vardır. Nokta." eklemesi yapıldı.

Reuters'in haberinde, ana şirket Binance'in California merkezli Silvergate Bank'taki Binance.US hesabından, yine Binance CEO'su Changpeng Zhao tarafından kontrol edilen bir yatırım şirketi olan Merit Peak'e gizlice yüz milyonlarca dolarlık para aktardığı iddia edildişmi. ABD'de faaliyet gösterme yetkisi olmayan Binance, Binance.US'nin tamamen bağımsız bir bağlı kuruluş olarak faaliyet gösterdiğinde ısrar ediyor.

Binance.US'in Üst Yönetimine Vurgu Yapıldı

Binance.US yaptığı açıklamada, "Üst düzey yönetim ekibimiz, güvenli ve ABD yasalarına ve düzenlemelerine uyan bir platform işletmeyi taahhüt eden eski DOJ, SEC, FBI ve NYFed çalışanlarından oluşmaktadır" dedi. Açıklamada ayrıca Binance.US'nin varlıklarını tamamen saklı tutulduğu ve "düzenli denetimlere" tabi olduğu iddia edildi.

Read Entire Article