Revolt Sinyali Verdi Kripto Paralar Buraya Gidiyor!

2 years ago 88

Kral kripto para birimi nihayet 21.000 doların üzerine çıktı ve yazı hazırlandığı sırada 21.170 dolardan alıcı buluyor. Son 24 saatte BTC fiyatı 21.337 dolara kadar çıktı. Günlerdir birkaç analist kripto paraların artık yönünü yukarı çevireceğinden bahsediyordu. Nihayet beklenen oldu. Peki Revolt tarafından verilen sinyal ne anlama geliyordu?

Kripto Paralar Yükseliyor

Kripto paraların kümülatif değeri yeniden 1 trilyon dolar eşiğinin üzerine çıktı. Bitcoin hakimiyeti ise %39’a tırmandı. Dolar endeksinin düşmeye başlamasıyla birlikte kripto para yatırımcıları rahat bir nefes alıyor. Bitcoin 400 milyar dolar eşiğini aşarken, Merge için gün sayan Ethereum 1.700 doların üzerinde konumlanıyor. BNB ise 290 doları geride bıraktı.

ABD doları endeks (DXY) 110,25 seviyesinde lokal zirvesini yaptıktan sonra yazı hazırlandığı sırada 108,9 bölgesine indi. DXY için 107’nin direnç olarak çalışması kripto paralarda çok daha büyük kazanımları tetikleyecektir. 25.000 dolar seviyesindeki düşüşü bilen bir analist devam eden yükselişin 22.500 dolar ile 23.000 dolar arasında yeni bir zirveye ulaşacağını düşünüyor.

Kripto Paralar Nereye Gidiyor?

Twitter üzerinden görüşler paylaşan popüler kripto para trader’ı ve melek yatırımcı Revolt, bir gönderisinde “Bu yükseliş, teyittir” diyerek, piyasadaki tersine dönüşün artık başlaması gerektiğini söyledi.

"Birçok metrik haftalardır dibe vuruyor. Haziran ortasından bu yana dip noktanın büyük ihtimalle geleceğini söylüyorum ve bu konuda %80'den %95'e çıkıyorum."

Revolt artık düşüş döneminin bittiğini ve BTC fiyatının yeniden 20.000 doların altında kapanışlar yapmaması gerektiğini düşünüyor. Revolt, geçtiğimiz aylarda da Bitcoin madencileri için kapitülasyonun sona ermesinin içinde olduğu çeşitli zincir ve fiyat grafiği tabanlı boğa sinyallerini vurguladı. Sonrasında yanıldığını kabul etti.

Diğer bir popüler kripto para analisti Rekt Capital, yatırımcıların bugünlerde çok daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyor. Haftalık grafiğe işaret ederek, yatırımcıların mevcut geri dönüşü 2018'deki benzer bir olayla karşılaştırma dürtüsünden kaçınmaları gerektiğini, çünkü bu noktada hiçbir makro dip garanti edilmediğini savundu. Bu arada DXY düşüşü ABD hisse senedi piyasalarına da olumlu yansıdı.

S&P 500 ve Nasdaq Bileşik Endeksi ilk saatte sırasıyla %0,9 ve %1.3 arttı.

Read Entire Article