Ripple’a (XRP) Yoğun İlgi: “Olağandışı Fiyatı Hareketi Gelebilir”

2 years ago 103

Kripto kışı piyasalar üzerindeki etkisini devam ettirirken, Ripple'ın (XRP) işlem hacmi 15 Temmuz' tarihinde %1,500 oranından fazla yükseldi. Ağ etkinliğinde yaşanan artış kısa ömürlü olsa da, bu hareket fiyatlanmada yaklaşan bir artışa işaret edebilir.

Ripple'a Yoğun İlgi

Ripple’ın 15 Temmuz tarihinde işlem hacminde yaşanan ciddi artışın ardından yatırımcıların dikkati kripto para birimine yöneldi. Ayrıca görülen bu artış kripto para biriminin fiyatının üzerinde önemli bir yükseliş işareti olabileceği öngörülüyor.

Bir veri analiz şirketi olan Santiment, Cuma günü geç saatlerde tüm büyük kripto para borsalarında Ripple’ın çok büyük bir ilgi gördüğünü duyurdu. Bununla birlikte veri analiz firması Santiment, 15 Temmuz Cuma günü 23:00 ile 00:00 saatleri arasında yaklaşık 19 milyar XRP tokeninin alınıp satıldığını doğruladı. Analiz şirketi, ağ etkinliğindeki ani yükselişin kripto para birimi için "olağandışı" bir fiyat hareketinin işaretçisi olabileceğini öne sürdü.

Ripple'ın Kritik Seviyesi

Öte yandan kripto para biriminin işlem hacmi gelen hızlı yükselişin ardından önceki seviyelerine geriledi. Ayrıca teknik açıdan bakıldığında, XRP son üç günde %13,3 oranında artış kaydettikten sonra önemli bir direnç alanına yaklaşıyor. 100 saatlik hareketli ortalama ve dört saatlik grafikte geliştirilen paralel kanalın üst sınırı, 0,35 dolar seviyesi civarında önemli bir engel oluşturuyor. Kripto para biriminin bu engeli aşmak için yeterli ivme kazanması ve 0,45 dolar seviyesinden 200 saatlik hareketli ortalamaya doğru bir yükseliş kırılmasını tetiklemesi gerekiyor.

Kripto para biriminin olumlu görünümü, 0,35 dolar seviyesindeki direnç duvarından gelen bir ret ile geçersiz kılınabilir. Belirtilen fiyat seviyesinin aşılmaması durumunda Ripple’ın fiyatı 0,32 dolar seviyesinin altına gerileyebilir. XRP bu hayati destek alanını kaybederse 0,30 dolara, hatta 0,25 dolar seviyelerine bir düşüş trendi görülebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article