Ripple Avukatından Korkutan Solana Yorumu: Sırada Bu Altcoin’ler Var!

2 years ago 83

Kripto para sektörü, dün yine büyük bir şok yaşadı. Solana Labs'a Kaliforniya federal mahkemesinde  kayıt dışı menkul kıymet satışından yasa dışı kazanç sağladığı iddiasıyla dava açıldı.

Deaton: Sırada, Ethereum, Stellar ve Algorand Var

Uzmanlara göre, bu davanın sonucu, bütün kripto piyasası üzerinde hayati bir etkiye yol açabilir. Solana Labs'ın tokeni Solana (SOL), bu mahmeke sürecinde ve sonucundan etkilenebilir. SOL, menkul kıymet olup olmadığı şüphesi altında işlem görecek. Bu da yatırıcı güveni açısından olumsuz bir gelişme. Ripple Labs ve yöneticileri de, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından benzer suçlamalarla karşı karşıya. Kurum, Ripple'ın yerel tokeni XRP'nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

Bununla birlikte, davadaki XRP yatırımcılarının avukatı John Deaton, kripto endüstrisinin geleceği ile ilgili uyarılarda bulundu. Avukat, paylaştığı bir tweet'te, XRP bir "menkul kıymet" olarak kabul edilirse, yüzlerce toplu dava açılacağını yazdı. Sadece tokenlerin ve borsaların değil, aynı zamanda altcoin destekçilerinin de bu radarın altına girebileceğini ekledi. Deaton, XRP'nin Solana ile benzer bir davada zaten büyük darbe aldığını belirtti. Avukat, borsaların anlaşmaya dahil edilmiş toplu dava feragatlerine sahip olduğunu vurguladı. Eğer bu feragatler onaylanırsa, Ripple, Ethereum, Stellar ve Algorand gibi projeler de SEC'in sıradaki hedefi olabilir. Deaton, birçok projenin tehlikede olduğunu vurguladı.

İşte Solana'ya Yönelik Suçlamalar

Deaton ayrıca SEC'in kendi durumlarında XPR'nin kendisinin bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiğini de sözlerine ekledi. Buna Ripple dışındaki ikincil piyasa satışları da dahildir. Solana , ekosistemdeki büyük yatırımcıların SOL’dan yasa dışı kazanç sağladığını iddia eden bir yatırımcı tarafından Kaliforniya federal mahkemesinde dava ediliyor. Mark Young isimli bir yatırımcı, Solana Labs, Solana Vakfı, projenin kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Multicoin Capital Management ve kurucu ortağı Kyle Samani ve FalconX’in federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Toplu dava, Kaliforniya’daki bir bölge mahkemesinde açıldı. Dosya, sanıkların Solana’yı herhangi bir kayıt beyanı olmaksızın menkul kıymetler olarak sattıklarını ve sözde kayıtsız menkul kıymetleri terfi ettirdiklerini iddia ediyor.

Bu tür menkul kıymet ihlali iddiaları, diğer birçok kripto şirketinin son yıllarda karşılaştığına benzer. Hukuk firmaları Roche Freedman ve Schneider Wallace Cottrell Konecky, Young adına davayı 1 Temmuz’da açtı. Young, zarara uğradığını iddia ediyor ve bu nedenle dava açarak hakkını aradığını söylüyor. Avukatların iddiasına göre, SOL ekosisteminde perakende yatırımcıların sermayesi farklı amaçlar için kullanılıyor. İddia ayrıca, SOL‘u büyük yatırımcıların tekelinde olduğu merkezi bir kripto para birimi olmakla suçluyor.

Read Entire Article