Ripple CEO’su Davos’ta Müjdeyi Verdi: SEC Davası Bitince..!

2 years ago 90
Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ile SEC arasındaki davada çarpıcı gelişmeler yaşanırken, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda  toplulağa müjde verdi.

”Halka Arz Planı, Hayata Geçecek”

CNBC’nin bildirdiğine göre, Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında yaptığı bir açıklamada SEC ile devam eden dava biter bitmez, şirketin  halka arz planını hayata geçireceğini belirtti. SEC tarafından Ripple aleyhine açılan dava bir yıldan fazla süredir devam ediyor. Ripple, davanın 2022’nin sonunda sona erebileceğine inanıyor. Yöneticiye göre dava sona erdiğinde, Ripple halka arz planına dair somut adımlar atacak.  Galirghouse, Ripple’ın halka arz edilmiş bir şirket olma olasılığı bir noktada çok yüksek olduğunu ancak SEC davasının önemli bir engel olduğunu yineledi.
Garlinghouse, CNBC’ye, şirketin düzenleyiciyle ilgili olarak ABD’de kesinlik ve netlik elde etmeyi beklediğini ifade etti. Yönetici, regülasyon konusundaki belirsizleğe işaret ederk, sürekli olarak ABD’nin Blockchain ve kripto para piyasası için uygun düzenlemeler getirmesi konusunda ısrar ediyor. Geçen yıl, Ripple’ın Japonya’daki ana ortağı SBI Group’un CEO’su da, Ripple Labs’in davadan sonra  halka arz olma planlarını hayata geçireceğini tahmin ederek, kurucu ortak ve eski CEO Chris Larsen’in de bunu istediğini söyledi.

Ripple’dan SEC’e İkiyüzlülük Uyarısı

Ripple ve SEC arasındaki dava devam ederken taraflar arasında zaman zaman önemli gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki Ripple‘ın genel danışmanı Stuart Alderoty, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla birlikte SEC’e yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Alderoty, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

SEC, jüri duruşmalarının çok yavaş olduğunu savundu, ancak daha sonra geri döndü ve davalıyı 7 yıl boyunca oyaladı. İkiyüzlülük baş döndürücü.

Öte yandan üst düzey avukat daha önce SEC‘i Ripple davasıyla ilgili bir “gecikme kartı” oynamakla suçlarken, SEC’i davayı hızlı bir şekilde ilerletmeye çağırdı. Alderoty, SEC’in gecikmesine rağmen, Ripple ve mahkemenin sorunu olabildiğince çabuk çözmek için özenle çalıştığını söylerken çözüme en erken 2023’te ulaşılacağına inandığını belirtti

Read Entire Article