Ripple CEO’su Kongre’ye Seslendi: “ İşte Size Belge, Kanıt..! ”

2 years ago 91

Ripple (XRP) ve SEC arasındaki dava devam ederken, şirketin CEO'su Brad Garlinghouse yaptığı ilginç açıklamalarla gündemden düşmüyor.

Kongre, Wall Street Journal Makalesini Dikkate Almalı

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Wall Street Journal (WSJ) tarafından yazılan ve SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto paralara yönelik yaklaşımını verimsiz olarak eleştiren bir makaleyi gündeme taşıdı. Ripple CEO'su makaleden özellikle şu ifaeyi paylaştı “Gensler'in sektöre basksı, yatırımcıları korumayı amaçlıyorsa, bu ters etki yapar." Garlinghouse'a göre, WSJ makalesi, Gensler'in gelişmekte olan endüstriye “uyguladığı baskı, caydırma yöntemini ve sert yaklaşımını ortaya koyuyor. Bu yüzden, kongre ivedi olarak somut adımlar atmalı. Garlinghouse, ABD Kongresi'nin WSJ makalesini uyarı olarak dikkate almasını ve Gensler'i durdurmak için harekete geçmesini öneriyor ve şunları ekliyor:

 Tüm bu gerçekler, başkan Gensler'in tercih ettiği yaptırımları ve  yöntemleri durdurmak için Kongre'yi harekete geçirmiyorsa, burada büyük bir sorun var.

 Ripple CEO'sunun yorumu, SEC'in kripto para endüstrisini düzenlemek için kullandığı yöntemler hakkında kripto topluluğundan gelen şikayetleri yansıtıyor. SEC, yıllardır yeni gelişen endüstrinin faaliyetlerine rehberlik etmek için daha şeffaf kripto düzenlemeleri sağlamaya teşvik edildi. Ancak, SEC, dijital varlıklarla ilgili düzenlemelerinin açık olduğunu ve başka bir yönerge gerektirmediğini yineledi. Bununla birlikte, kripto para firmaları bu kuralları anlamaya çalıştıklarında ve SEC'in kurallarına dayalı ürünler sunmaya çalıştıklarında, kurum harekete geçiyor ve şirketleri politikalarını ihlal etmekle suçluyor.

SEC-Ripple Davası, Ne Zaman Sona Erecek?

SEC'in sert tavrına en iyi örnek, Ripple ve SEC arasında devam eden yasal davadır. 2020'nin sonlarında SEC, Ripple'ı ve Garlinghouse dahil iki yöneticisini, 2013'te 1,3 milyar dolar değerine kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi yürütmekle suçladı. Ripple, kripto satışlarının ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmemesini sağlamak için profesyonellerden hizmet aldığını belirtti. Bununla birlikte, SEC, yedi yıl sonra Ripple'a karşı dava açmayı seçti. Dava bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Davanın 31 Mart 2023'te veya daha önce sonuçlanması bekleniyor.

SEC’in İcra Dairesi eski başkanı Robert Cohen, geçtiğimiz günlerde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun davayı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Cohen, mahkemenin Ripple lehine karar vermesi durumunda SEC’in itiraz için federal menkul kıymetler yasalarına baş vuracağını ifade etti. Ripple-SEC davası, kripto para endüstrisindeki en büyük davalardan biri olarak tanımlandı. Davanın sonucunun, ABD’deki kripto para düzenlemelerinin statüsünün önemli bir belirleyicisi olması bekleniyor.

Read Entire Article