Ripple’da Bu Metrik 2021 Yılı Zirvesine Ulaştı! Fiyata Etki Edecek Mi?

1 year ago 77

Piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan Ripple’ın (XRP), sosyal hacminde ani bir artış yaşandı. Bu gelişme kripto para birimini fiyatlamasında etkili olacak mı?

XRP'da Hareketlilik

Eylül ayının ikinci yarısında %55 oranında bir artış kaydeden XRP, piyasa değerine göre ilk 100 kripto para arasında geçtiğimiz ayı yükseliş ivmesi ile bitirmeyi başaran birkaç kripto para biriminde biriydi. XRP'nin fiyatı, devam eden Ripple vs SEC davası nedeniyle, sosyal medya ve haberlerde oldukça gündem konusu haline geliyordu. Ancak XRP'nin bir kez daha kripto para piyasalarının trendine girdiğinde, token’ın sosyal hacimlerine oldukça yüksek hareketlilik yaşandı.

Yüksek sosyal hacimlerin yanı sıra kripto para biriminin ticaret hacimlerindeki %8,67'lik bir artış, token'a bireysel yatırımcıların ilgisinin arttığının göstergesi olarak işaret ediliyor. XRP'nin yazı kaleme alındığı tarihte ticaret hacmi 1,6 milyar dolara kadar çıktı. Ayrıca token Eylül ayı içerisinde ticaret hacminde sürekli bir artışa tanık olmuştu. Kripto para biriminin ticaret hacmi 23 Eylül tarihinde 7.80 milyar dolara ulaştı ve en son Eylül 2021'de görülen bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

XRP Fiyat Tahmini

XRP'nin 0.5 dolar seviyesinde bulunan kilit direncinin üzerindeki koşusu, %15 oranında bir gerileme ile sonuçlanarak, kripto para birimine hakim olmayı hedefleyen ayıların önemli baskısı ile karşılaştı. Haftalık %4.37 ve günlük %1.8 kayıpların yanı sıra azalan RSI'ya rağmen Santiment'ten gelen veriler, XRP'nin uzun vadeli MVRV'sinin anormallikler kaydettiğini gösterdi. Altcoinin bir günlük MVRV'si keskin bir artış kaydederken MVRV oranı (365 günlük) ciddi bir düşüş yaşadı.

Düşük MVRV değerleri, sistemde düşük değerlemeye veya zayıf talep dinamiklerine işaret edebilecek daha küçük bir gerçekleşmemiş kâr derecesini gösterebilir. Popüler altcoinde kısa vadeli bir toparlanma makul görünse de, uzun vade de XRP'nin talep dinamikleri yetersiz olabilir. Bununla birlikte XRP için zincir üstü veriler, yakın vadede kripto para için bir miktar yükseliş momentumu sunarken, tezin geçersiz kılınması token’ın 21 Eylül'de toparlandığı 0,39 dolar seviyesine kadar geri çekilmesine yol açabilir.

Read Entire Article