Ripple’da (XRP) Beklenen Hareket Ne? İşte XRP Fiyat Geleceği!

1 year ago 68

Ripple'ın sınır ötesi para transferi ekosistemine güç veren token olan XRP, Mart ayında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile birlikte örnek bir performans sergiledi. Performansın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı açılan davayla ilgili yakında verilecek olan özet kararla alakalı olabileceği belirtiliyor.

Ripple Performansı!

XRP fiyatı Mart ayındaki en düşük fiyat seviyesi olan 0,3372 dolardan %65 oranında yükselerek 0,5 dolarlık desteği test etmek için düzeltme yapmadan önce 2023'ün yeni 0,5847 dolarlık zirvelerinden işlem gördü. XRP mevcut konumunu geri almadan önce bir noktada 0,484 doları test ettiğinden, 0,5 dolarlık destek bu hafta çok önemli olduğu belirtiliyor. Kripto para biriminin piyasa değeri 24 saatte %0,58 artarak 26 milyar dolara yükseldi ve Cardano'nun 13,5 milyar dolarlık seviyesini geçti. Ayrıca XRP, aynı 24 saatlik dönemde 700 milyon doların üzerinde işlem hacmi görüldü, ancak fiyatı nispeten değişmeden 0,51 dolar seviyelerinde kaldı.

Uzmanların çoğu XRP'nin “uzun bir uçurumun kenarında dengede durduğuna” inanıyor. Görüşün olumlu tarafı ise Ripple’ın, 6 Mayıs'ta veya öncesinde SEC ile davaya ilişkin nihai karar öncesinde olası yükseliş ivmesiyle desteklenen yükseliş trendini sürdürebilir olabileceği öne sürüldü. Ayrıca 0,50 dolarlık destek tutunamazsa ve XRP fiyatı 0,48 doların altına düşerse, yatırımcılar olası bir trend tersine dönmeye alışmaya başlayabilir. Bu durum kısa pozisyonların sırasıyla 0,45 dolar ve 0,4 dolar hedefleriyle hızla karlı hale gelebileceği anlamına gelebilir.

Ripple Fiyat Tahmini!

Bununla birlikte Ripple'ın davayı kazanması beklentisiyle alınan çoğu uzun pozisyonu tasfiye edebilir. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapma (MACD) göstergesinin konumuna göre en az dirençli yönün aşağı olabileceği belirtildi. Ayrıca boğalar destek alanını 0,48 dolar ile 0,50 dolar arasında bırakırsa, satış sinyalinin XRP fiyatı üzerinde ciddi bir etkisi olabilir. Ancak bu desteğin sürdürülmesi durumunda, XRP için teknik görünüm 1 dolara doğru gelişmeye devam edebilir.

Öte yandan analistlere göre uygulanan tüm hareketli ortalamaların konumuna göre, XRP fiyatının 1 dolara çıkma olasılığı daha yüksek. Mart ayı sonlarında devreye giren golden cross'a ek olarak, 100 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA), 200 günlük EMA'nın üzerine çıkmak üzere. Kısa vadeli bir hareketli ortalama, uzun vadeli bir hareketli ortalamanın üzerine çıktığında bir golden cross modeli oluşur. Uzmanlara modelin yükseliş olduğunu düşünüyor ve bu da 0,4 dolar veya 0,35 dolara geri çekilme şansının önemli ölçüde azalabileceği anlamına gelebilir.

Read Entire Article