Ripple’da (XRP) İlgi Çeken Hareketlilik! Hazırlık Aşaması Olabilir!

1 year ago 69

Bir veri analiz platformu olan Santiment, 3 Aralık Cumartesi günü yayınladığı yeni bir raporda, popüler altcoin Ripple'ın (XRP) sosyal hakimiyetinin son birkaç gün içinde ani artışlara tanık olduğunu bildirdi. Peki bu ne anlama geliyor?

XRP'da On-Chain Metrikler

Uzmanlara göre Santiment raporlarında belirtilen artış, XRP’nin yakın gelecekte kısa vadeli pozitif fiyat hareketlerine neden olabilir. Ayrıca kripto para biriminde yaşanacak olası fiyat artışının, XRP’ı hızlı bir satışa karşı savunmasız bırakabileceği öne sürüldü. LunarCrush'a göre dikkate alınması gereken bir diğer faktör ise XRP'nin geçen haftaya kıyasla %67,1 oranında artan sosyal ilgisinde yaşanan büyüme. İlgi ve hakimiyetteki artışa rağmen XRP'nin fiyatında ciddi bir olumlu gelişme yaşanmadı.

Bununla birlikte XRP'nin weighted sentiment metriği de son birkaç gün içinde düştü ve bu durumda kripto para topluluğunun XRP'ye yönelik genel görüşünün olumsuz olduğunun bir işareti olabilir. Ayrıca Ripple’ın ağ büyümesi de büyük bir düşüşe tanık oldu. Belirtilen faktör ise ilk kez XRP transferi gerçekleştiren adres sayısının azaldığını gösteriyor.

"Holder'lar Uzun Süre Bekleyebilir"

Öte yandan popüler altcoin XRP'nin, kripto para borsaları arasında hareket etme sıklığının arttığını gösteren metrikte büyük bir artış gözlemledi. İşlemlerdeki artışın bir nedeni, XRP'nin artan piyasa değerinin gerçekleşen değere (MVRV) oranından kaynaklanabileceği belirtildi. Artış gösteren MVRV oranı, yazı kaleme alındığında yatırımcıların mevcut XRP bakiyelerinin çoğunu satması halinde, bir miktar kâr elde edebileceklerini gösteriyor.

Ayrıca düşüş ivmesinde olan Long/Short işlemleri yatırımcıların mevcut piyasada satış yapması durumunda, kısa vadeli holder’ların kar elde edebileceğinin bir işareti olabilir. Uzmanların XRP’nin uzun vadeli holder’larına yönelik bir diğer uyarısı ise bazı kazanımlar elde etmek adına daha uzun bir süre beklemek zorunda kalabilecekleri yönünde oldu. 44.13 seviyesinde bulunan göreceli güç endeksi (RSI), XRP'nin anlık yükselişine rağmen baskınlığın hala satıcılarda olduğunun bir göstergesi olabilir.

Read Entire Article