Ripple’da (XRP) Zirve Metrik! Ralli Başlayacak Mı?

1 year ago 74

Ripple ödeme ekosisteminin yerel kripto para birimi olan XRP, en son Cuma günü ABD istihdam verilerinin açıklanması öncesinde yaklaşık %1,8 daha düşük seviyeden işlem görüyordu. Peki XRP’yi önümüzdeki günlerde nasıl bir fiyatlama bekliyor hep birlikte inceleyelim!

Ripple Metrikleri

Analistler, ABD Federal Rezerv’inin faiz oranlarını ne kadar artıracağına dair beklentilerinin kripto para piyasalarında yüksek volatiliteye neden olabileceğini öne sürdü. XRP/USDT paritesi yazı kaleme alındığında 0,39 dolara yakın işlem görüyor. Ayrıca uzmanların XRP fiyat tahminleri, kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrası düşük seviyelerinden kurtulduğu için son haftalarda daha fazla yükseliş eğilimi yönünde. XRP en son 0,32 dolar civarındaki düşük seviyelerine kıyasla yaklaşık %24 oranında bir artışla işlem görüyordu. Ayrıca son birkaç hafta içerisinde XRP yükseliş trendinde ve yükselen bir üçgen oluşturduğu belirtiliyor. Belirtilen üçgenin üst bölgesi mevcut konumda 0,42 dolar civarındaki desteğe dönüşen bir direnç bölgesi olması bekleniyor.

Yükselen üçgen formasyonları genellikle fiyat artışı eğilimi gösteren bir model olarak görülür. Bu nedenle XRP/USDT boğaları, önümüzdeki günlerde XRP'nin 0,42 dolarlık direnç alanını geçebilmek için toparlanmaya çalışabilir. Mevcut konumda bir kırılma 0,50 doların üzerine ve 0,51 dolar civarındaki bir sonraki kilit direnç alanına doğru hızlı bir yükselişi tetikleyebilir.

Ripple'da Dava Sonucu Etkisi

Öte yandan Ripple, esas olarak ABD düzenleyici kurumunun projeye Ethereum (ETH) gibi diğer kripto para projelerine kıyasla haksız davrandığını kanıtlayarak, SEC'in firmaya karşı devam eden davasını çözmeye zorlayabilir. Ripple için bir yasal zafer, XRP adına büyük bir belirsizlik bulutunun ortadan kalkmasıyla sonuçlanabilir ve büyük bir fiyat artışına yol açabilir. Ayrıca XRP, 24 Saatte 900 Milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. XRP'nin büyük kripto para borsalarında son 24 saatte işlem hacmi yaklaşık 915 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu durum etkileyici olsa da son birkaç haftanın olağan haftalık hacim profilinden bir sapma gözlemlenmedi. Kasım ayı başlarında FTX çöküşünün neden olduğu piyasa çöküşünden bu yana, XRP işlem hacimlerinin önemli ölçüde artmasının dikkat çekici olduğu belirtildi.

Read Entire Article