Ripple’dan SEC Karşısında Bir Zafer Daha! İşte Detaylar!

2 years ago 102

Ripple, hukuki drama doruğa ulaşırken, SEC'e karşı daha fazla "Taktik Kazanç" sağlamış gibi görünüyor. Önde gelen menkul kıymetler düzenleyicisi ile Ripple Labs arasındaki yasal mücadele, artan bir kreşendoya ulaşırken, SEC, uzman tanığın üçünün kimliklerini gizleme konusunda sert bir karar alıyor.

SEC Tarafından Emsalsiz Strateji

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP'nin yaratıcısı Ripple Labs aleyhindeki dönüm noktası niteliğindeki davada, uzman tanıklarının kimliklerini gizlemeye karar verdi. Ripple Labs, son mahkeme başvurusunda bu hareketi eleştirdi ve stratejiyi "benzeri görülmemiş" olarak nitelendirdi. Dosyaya göre, Ripple Labs, SEC'in uzmanlardan birini tanımlayan "bilgileri mühürlemeyi" talep ettiğini ve "yardımları üç ek uzmana kadar genişletme" planlarını belirttiğini ortaya koydu. Ripple Labs, Yargıç Analisa Torres'e konuyla ilgili olarak SEC ile geçici bir uzlaşmaya varmak için yaklaşık bir hafta harcadığını söyledi. Ripple Labs şu açıklamayı yaptı: SEC'in uzmanlarının görüşlerine yönelik kamuoyu eleştirilerini bastırma girişimi, SEC'in uzman raporlarının hiçbirinin SEC gizli bilgilerini içerme olasılığının yüksek olmadığı göz önüne alındığında özellikle korkunç. San Francisco merkezli firma, Komisyonun eşi benzeri görülmemiş olarak tanımlanan koruyucu emri (DE.53) kötüye kullandığını savundu. SEC savunmasında, bilirkişi tanıklarının kimliklerinin ve ifadelerinin korunmasının gerekçesinin, tanıkların sosyal medyada karşılaştıkları “tehdit ve taciz” sonucu olduğunu iddia ediyor. SEC, Patrick B. Doody'nin, altı XRP sahibinin uzman tanığın gücüne meydan okumasının ardından şahsına yönelik bu tür tehditlerle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Ripple, SEC Karşısında Önde

Mahkeme, SEC'in, Komisyonun eski bir memuru olan William Hinman'ın Ethereum'un bir menkul kıymet olmadığını savunduğu bir konuşmayı delil göstermesi yönündeki bir hareketini reddetti. ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn, SEC'in yöntemini “ikiyüzlülük” kokan ve hedeflerini yasaların önüne koyan bir yöntem olarak nitelendirdi. Karar, uzmanlar tarafından Ripple için “önemli taktiksel kazanç” olarak adlandırılmasıyla kripto evrende heyecan dalgaları yarattı. Hinman, 2018'de yaptığı konuşmada, Ethereum'un bir menkul kıymet olmadığı sonucuna varmak için Howey Testini kullandığını ve federal menkul kıymetler yasalarının ifşa rejimini Ethereum'daki mevcut işlemlere uygulamak çok az değer katacak gibi göründüğünü belirtmişti. SEC, Ripple Labs'in XRP kripto parasının bir menkul kıymet olmadığını ileri sürerken, Ripple Labs'in 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet token satışına karıştığını iddia ederek 2020'de Ripple Labs'a karşı yasal işlem başlatmıştı.
Read Entire Article